-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 15

Tai būtų bomba: Antanas Kavaliauskas veda derybas su Kauno „Žalgiriu“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos simboliu tapęs Antanas Kavaliauskas kitą sezoną gali apsivilkti Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. 24sek žiniomis, abi pusės jau pakankamai ilgą laiką aktyviai veda derybas dėl galimybės ateinantį sezoną suvienyti jėgas. Ir tai jau galėjo nutikti, bet į „Žalgirį“ sutiko ateiti brazilas Augusto Lima. Tiesa, derybos gali finišuoti sėkmingai, nors A.Kavaliauskas dabar ir nėra „pole“ pozicijoje papildyti Lietuvos čempionų gretas.
Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas
Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas / Vytauto Dranginio nuotr.

Praėjusio sezono pradžioje A.Kavaliauskas pasirašė solidžią trejų metų sutartį su „Lietuvos rytu“ ir per juos turėjo uždirbti apie milijoną eurų. Tiek jis greičiausia ir uždirbs, tik dabar neaišku, kuris klubas tuos pinigus mokės.

Antanas labai džiaugėsi tapęs „Lietuvos ryto“ organizacijos dalimi, tačiau sostinės klubui žaidėjas tapo per brangus. A.Kavaliauskas šią vasarą nesutiko susimažinti atlyginimo, todėl jam pradėta ieškoti nauja darbovietė, kuri perimtų visus „Lietuvos ryto“ įsipareigojimus.

Herojus tapo našta.

Akivaizdu, kad garsiai šiltus jausmus „Lietuvos rytui“ reiškusiam A.Kavaliauskui toks klubo elgesys turėjo būti skaudus. Ir tai privertė jį pakeisti nuomonę apie galimybę žaisti Kauno „Žalgiryje“.

Praėjusiame sezone A.Kavaliauskas garsiai pareiškė, kad niekada neapsivilks „Žalgirio“ marškinėlių. Gal jis jų ir neapsivilks, bet ne dėl principų, o kitų priežasčių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

„Žalgiris“ labai tikėjosi pasirašyti sutartį su savo praėjusio sezono lyderiu Ianu Vougiouku. Kai jau viskas iš esmės buvo sutarta, graikas paskutinę akimirką susigundė Krasnodaro „Lokomotiv“ komandos pasiūlytais puse milijono eurų per sezoną. „Žalgiris“ geriausiu atveju galėjo pasiūlyti dvigubai mažesnę sutartį ir tai su išlygomis.

I.Vougioukas pabėgo.

Todėl Lietuvos čempionams teko vėl ieškoti naujo centro. 24sek žiniomis paieškos gali baigtis jau šią savaitę. „Žalgiris“ turi tris kandidatus ir tarp jų vėl yra A.Kavaliausko vardas.

Antanas yra daugelio vertinamas ne tik dėl rinktinės lygį atitinkančio žaidimo, bet ir charakterio savybių. Neveltui jis buvo išrinktas „Lietuvos ryto“ komandos kapitonu. A.Kavaliauskas puikiai sutaria su „Žalgiryje“ rungtyniaujančiais krepšininkais ir šie neatsisakytų jo matyti tarp savo komandos draugų.

Kaip baigsis šios nelengvos derybos, prognozuoti sunku. Situaciją apsunkina didelis krepšininko atlyginimas. Tačiau krepšinio užkulisiuose kalbama, kad Antano šansai likti „Lietuvos ryto“ komandoje yra minimalūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius