Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

Tomas Pačėsas prabilo apie būsimą „Lietuvos ryto“ naujoką ir keistą legionierių pasirodymą

Kol Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiojo kėlinio viduryje nespurtavo 21:2, Kėdainių „Nevėžis“ vertė iš nerimo prakaituoti Tomą Pačėsą ir net vytis sostinės krepšininkus. Bet herojiškojo Davido Logano vedami vilniečiai parodė klasę ir šventė pirmąją pergalę 89:70. „Tai unikalių fizinių duomenų žaidėjas. Kas sėdi ant suolo, stebisi, kaip jis pražaidęs 10 minučių išeina nesuprakaitavęs. Čia genetika“, – po pergalės pasakojo T.Pačėsas.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taigi, T.Pačėsas visiškai neišgyveno, kad 33-ejų legionierius su Kėdainiu „Nevėžiu“ per tris pirmuosius kėlinius buvo gavęs tik 2,5 poilsio minutės.

Per 27,5 minutės, beje, D.Loganas spėjo pelnyti net 32 taškus (7/9 dvit., 6/9 trit.). „Geriausias LKL vasaros pirkinys“, – neabejojo „Nevėžio“ treneris Paulius Juodis.

Todėl ne D.Logano minutės ir poilsis sezono metu T.Pačėsui kėlė nerimą po pirmosios pergalės LKL.

„Sveikinu „Nevėžį“. Privertė mus kautis iš visų jėgų. Nebloga ir įdomi komanda, su kuria daug kas turės problemų.

Mums trūko mąstymo, išpildymo, reakcijos, susižaidimo... Trūksta dar labai daug dalykų, bet bandysime juos taisyti.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje visiškai nefunkcionavo abu mūsų amerikiečiai Gordonas ir Kadji. Abu buvo išsimušę. Gordonas dėl dviejų greitų pražangų prasėdėjo pirmąją pusę. Bet atradome Jomantą, kuris sužaidė labai puikias rungtynes – stabiliai ir solidžiai.“

Karolio Bakūno nuotr./Kenny Kadji
Karolio Bakūno nuotr./Kenny Kadji

Treneris stebėjosi, kaip puolėjai Kenny Kadji ir Drew Gordonas leido Justui Sinicai netrukdomam svaidyti tolimus metimus. Jų jis pataikė 5 iš 7 ir mačą baigė su 23 taškais per 26 minutes.

„Mus šiandien jis baudė, nes mūsų amerikiečiai, nežinau, gal nelabai jį pažįsta ir nelabai suprato, apie ką kalbame. Bet buvo pasakyta, ką tas žmogus gali. O Sinica sužaidė renesanso rungtynes. Jei turi atvirą kontraktą, galės šitas rungtynes rodyti ir ieškotis darbo“, – juokavo T.Pačėsas.

Sinica sužaidė renesanso rungtynes. Jei turi atvirą kontraktą, galės šitas rungtynes rodyti ir ieškotis darbo.

Jo teigimu, komandai bus lengviau, kai ši suras dar vieną įžaidėją. Dabar krepšininkai kartais turi žaisti ne savo pozicijose, o tai sezono pradžioje labai painu.

„Žaidėjams labai sunku kaitaliotis. Jiems ir taip sunku pažinti derinius savo pozicijoje, o dar sunkiau – iš kitos. Taigi, vyksta pažinimo procesas. Bet atėjus dar vienam pajėgiam įžaidėjui, tas krūvis susitvarkys ir viskas turėtų veikti normaliai“, – pasakojo T.Pačėsas.

Sukritikavęs D.Gordoną ir K.Kadji, vėliau jis pridūrė, kad tiki šiais aukštaūgiais ir neabejoja geresniu jų žaidimu, nors šie kol kas ir neblizgėjo.

Karolio Bakūno nuotr./Drew Gordonas
Karolio Bakūno nuotr./Drew Gordonas

„Gordonas per trumpą laiką parodė, kad bus labai naudingas dėl atšokusių kamuolių ir fizinėje kovoje po krepšiu. Jam dar reikia įeiti į žaidimą.

Kadji yra nestabilus žaidėjas. Stengsimės jį padaryti stabilesniu. Norėtume, kad jis žaistų taip, kaip paskutinėse rungtynėse su „Neptūnu“.

Galimybes jie turi ir stengsimės jiems padėti atsiskleisti. Laukia dar daug darbo. Nauja komanda. Trūksta susižaidimo. Bet esame tokioje situacijoje.

Fisheris nedaro daug klaidų. Jam tik trūksta fizinio pasiruošimo. Jis dabar sunkiai atidirbo, regeneruosis, grįš į formą ir dar esant vienam įžaidėjui galės dalintis laiką“, – optimistiškai į legionierių adaptaciją Vilniuje žvelgia T.Pačėsas.

Karolio Bakūno nuotr./Corey Fisheris
Karolio Bakūno nuotr./Corey Fisheris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius