Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 27 /20:50

Tragiška kova dėl kamuolių ir vaikiškos klaidos lėmė antrą iš eilės nesėkmę – 53:71

Lietuvos krepšinio rinktinė Atėnuose nesėkmingai startavo „Akropolio“ taurės turnyre. Antrą kartą šiame pasirengimo „Eurobasket 2015“ etape su Turkijos nacionaline komanda žaidusi Lietuvos rinktinė patyrė skaudžią nesėkmę – 53:71 (15:15, 9:15, 25:21, 4:20).
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Turkijos komandos žaidėjai šiose rungtynėse nusiėmė net 18 kamuolių puolime po savo pačių netaiklių metimų. Tai turbūt buvo sviarbiausios Turkijos krepšininkų dominavimo aikštėje priežastys.

Be puikios kovos po lenta, turkai pasižymėjo ir itin aktyvia bei kieta gynyba, kuri išmušė iš vėžių mūsiškius. Lietuviai strigo net bandydami persivaryti vidurio liniją, turkai labai kompaktiškai gynėsi baudos aikštelėje. Dėl tokios gynybos lietuviai prarado net 23 kamuolius.

Negana to, Lietuvos ekipos krepšininkams dar ir nekrito. Tikslą pasiekė vos du tritaškiai iš 16-os (12,5%). Turkų bendras taiklumas buvo itin prastas (25/73, 34%), tačiau jie pataikė aštuonis tritaškius.

Lietuvos rinktinės treneris šioms rungtynėms neregistravo Deivido Gailiaus ir Artūro Gudaičio. Aikštėje taip pat nepasirodė Antanas Kavaliauskas, o Lukas Lekavičius žaidė tik 43 sek.

Turkija: E.Ilyasova (4/11 dvit., 0/5 trit., 12 atk. kam.) 13, S.Erdenas ir M.Mahmutoglu (3/8 trit.) po 12, S.Guleras 11, A.Muhammedas 8.

Lietuva: J.Valančiūnas (4/6 dvit., 9 atk. kam.) 14, R.Seibutis (6/9 dvit.) 12, M.Kalnietis (6 rez. perd., 2 klaid.) 7, D.Sabonis (3/4 dvit.) 6, A.Milaknis (1/4 trit.) 5, P.Jankūnas (0/3 trit.) 3, Ž.Janavičius (3 klaid.), R.Javtokas ir M.Kuzminskas po 2.


Portalas 24sek.lt visą dieną jums pateikė įdomius straipsnius apie Lietuvos rinktinės varžovę ir „Akropolio“ taurės turnyrą:

Lietuvos varžovų treneris: pasipūtęs tironas, kuriam užvožti žaidėjui į veidą – normalu

Turkijos rinktinės amerikietis Bobby Dixonas – išsikapstęs iš narkotikų liūno dugno

Prieš mačą su lietuviais – skandalas dėl Turkijos rinktinės trenerio

Akropolio taurė: masinės muštynės, skraidančios kėdės ir kraujo upės, kurias regėjo Jonas Kazlauskas

Laiko dulkes nupūtus: graikiškas Akropolis lietuviams nebūdavo svetingas


Ketvirtasis kėlinys: Lietuva – Turkija

8 min. Turkų gynyba ir toliau trikdė lietuvius net bandant peržengti vidurio liniją. Baudos aikštelėje lietuviai irgi nesugebėjo sukurti nieko. 

6 min. Pražangą išprovokavęs J.Valančiūnas pataikė abi baudas.

5 min. Turkai eilinį kartą nusiėmė kamuolį puolime, F.Aldemiras įmetė dvitaškį su pražanga – 65:51.

4 min. Dar vienas neatkovotas kamuolys po turkų netaiklaus metimo kainavo S.Aldemiro dvitaškį su pražanga. Turkas baudos neįmetė, bet kamuolio vėl nenusiėmėme. Pavyko apsiginti ir R.Seibutis greitoje atakoje įmetė dvitaškį – 61:51.

3 min. Į aikštę grįžo lietuvių starto penketas, tačiau iš toli pataikė D.Balbay – 59:49.

2 min. E.Ilyasova sumetė baudas – 56:49.

1 min. M.Mahmutoglu vėl įmetė tritaškį.

Trečiasis kėlinys: Lietuva – Turkija 49:51 (15:15, 9:15, 25:21)

10 min. S.Guleras ir R.Javtokas įmetė po dvitaškį, tačiau M.Mahmutoglu pataikė dar vieną tritaškį – 49:51.

9 min. Sužaidus virš 8 minučių Ž.Janavičius padarė pirmą lietuvių klaidą trečiajame ketvirtyje ir netrukus užsidirbo pražangą. Ji irgi buvo pirma visai komandai.

8 min. S.Guleras prasiveržė po krepšiu ir įmetė du taškus, lietuvių atakas buvo nevaisinga ir M.Mahmutoglu pataikė tritaškį.

7 min. Pavyko apsiginti, o A.Milaknis įmetė tritaškį. Turkai iš toli nepataikė, o A.Milaknis išprovokavo pražangą ir sumetė baudas – 47:41.

6 min. S.Erdenas prasižengė ketvirtąjį kartą. Per 6 min. lietuviai neprasižengė nė karto, o turkai – visus penkis. P.Jankūno taiklūs baudos metimai persvėrė rezultatą – 42:41.

5 min. R.Seibutis dukart iš eilės įmetė po dvitaškį, tačiau niekaip nesisekė apsiginti. Turkai pirmavo 41:40.

4 min. J.Valančiūnas sumetė baudas, pavyko apsiginti ir „centras“ pataikė iš po krepšio – 34:35. Po šiurkščios J.Valančiūno klaidos gynyboje S.Erdenas laisvas įkalė iš viršaus.

3 min. Labai greita ir graži lietuvių ataka, kurią surengė J.Mačiulis, M.Kuzminskas ir dvitaškį pataikęs M.Kalnietis. H.Koksalis įmetė tritaškį – 35:30.

2 min. M.Kuzminskas gavo bloką ir E.Ilyasova greitoje atakoje sudrebino krepšį puolime. M.Kuzminskas vėl veržėsi po krepšiu, išprovokavo pražangą ir sumetė baudas – 28:32.

1 min. Tritaškio nepataikius M.Kalniečiui kamuolį nusiėmė R.Seibutis ir įmetė iš po krepšio.

Antrasis kėlinys: Lietuva – Turkija 24:30 (15:15, 9:15)

Lietuviams po šešis taškus pelnė J.Valančiūnas (7 atk. kam.) ir D.Sabonis. Turkai puolime nusiėmė net 12 kamuolių.

10 min. D.Sabonis įmetė dvitaškį su pražanga, nepataikė baudos metimo, tačiau atsikovojus kamuolį puolime įmetė iš vidutinio nuotolio – 24:30.

8 min. M.Kalnietis pagaliau pataikė pirmąjį mūsiškių tritaškį. Iki tol netaiklūs buvo penki metimai. M.Kuzminskas neįmetė iš po krepšio ir turkų greita ataka baigėsi dviem taškais ir jau dviženkle persvara – 30:20.

7 min. Po taiklių B.Dixono baudų turkai pirmavo jau 9 taškais – 26:17.

5 min. Pagaliau taškai – D.Sabonis po krepšiu įmetė viena ranka. Lietuviams apsigynus jaunasis žaidėjas bandė veržtis dar kartą, bet suklydo. Greita trukų ataka baigėsi dviem taškais ir pirmąja J.Kazlausko pertraukėlė.

4 min. Lietuviai – vis dar be taškų. B.Dixonas smeigė tritaškį ir turkai priekyje 22:15. Lietuvos rinktinė niekaip nesugeba persivaryti kamuolio į varžovų aikštės pusę be sunkumų.

2 min. Puikiai sukurta proga D.Saboniui, kurio metimas užmynus tritaškio liniją išsisuko iš lanko.

1min. M.Kuzminskui suklydus lietuviai gavo nesportinę pražangą. Turkai sumetė baudas, po to D.Balbay nepataikė abiejų, tačiau turkai net tris kartus iš eilės nusiėmė atšokusį kamuolį po savo netaiklių metimų.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Turkija 15:15

10 min. Paskutinėje Lietuvos rinktinės atakoje turkai puikiai gynėsi ir lietuviai per 24 sek. nieko nesurezgė – 15:15. Jonas Kazlauskas ir vėl visą ketvirtį neprašė minutės pertraukėlė, leisdamas krepšininkams patiems ieškoti atsakymų į nesiklijuojantį žaidimą.

9 min. Ž.Janavičius puikiai prasiveržė po krepšiu ir įmetė dvitaškį – 15:14.

8 min. Pirmas mačo tritaškis, kurį pataikė B.Dixonas. Netrukus turkai rezultatą išlygino – 13:13. Kamuolį lygioje vietoje prie tritaškio linijos prarado ir Ž.Janavičius.

7 min. Turkams pasisekė įmesti po dvitaškį dviejose atakose iš eilės – 8:11. Į aikštę žengęs L.Lekavičius suklydo ties vidurio linija ir jį pakeitė Ž.Janavičius.

5 min. Po dviejų J.Valančiūno baudų metimų iš po krepšio įmetė S.Erdenas. Mūsų „centras“ po lengvo derinio du prieš du įkalė iš viršaus.

4 min. Tik sužaidus pustrečios minutės S.Erdenas dėjimu pelnė pirmuosius taškus turkams – 2:7.

3 min. M.Kalnietis lengvai apžaidė B.Dixoną ir įmetė iš vidutinio nuotolio. Turkai prametė kol kas visus metimus.

2 min. Lietuviai kelis kartus sėkmingai apsigynė, dvitaškį pelnė J.Valančiūnas.

1 min. J.Valančiūnas laimėjo ginčo kamuolį ir M.Kalnietis iškart įmetė dvitaškį po prasiveržimo.


Rugpjūčio 17-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame „Huawei Cup“ turnyre solidžias rungtynes sužaidę Jono Kazlausko auklėtiniai įtikinamai 86:74 (27:19, 21:17, 22:16, 16:22) įveikė Turkiją.

Šiose rungtynėse Paulius Jankūnas įmetė 14, Lukas Lekavičius (6 rez. perd.) 11, o Jonas Mačiulis 10 taškų.

Turkijos gretose geriausiai žaidė Oguzas Savašas (13 tšk.), Semihas Erdenas (11 tšk.) ir Cedi Osmanas (10 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius