Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 02

Trečią kartą į rinktinę kviesto Deivido Gailiaus svajonė pagaliau išsipildė

Naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos puolėjas Deividas Gailius antradienio vakare išgirdo vieną geriausių žinių savo krepšininko karjeroje. Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas įtraukė jį į nacionalinės komandos sudėtį. Čia patekti klaipėdietis bandė trečią kartą ir pagaliau jam pavyko.
Deividas Gailius
Deividas Gailius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pirmą kartą stadione truputį pabėgiojau ir „atleido“, antrą kartą pabuvau ilgiau ir dabar trečias kartas sėkmingas“, – apie savo bandymus žaisti nacionalinėje šalies komandoje juokavo D.Gailius.

Krepšininkas teigė, kad patekti į Lietuvos rinktinę visada buvo jo svajonė. Jai išsipildžius D.Gailius stengsis kiekvieną minutę išnaudoti taip, kad trenerių pasitikėjimą pateisintų.

– Turbūt džiaugėtės patekęs į rinktinę. Kaip manote, kokios savybės lėmė, kad esate tarp tų 12-os išrinktųjų?

– Žinoma, džiaugiausi. Visada buvo svajonė patekti į rinktinę ir ji išsipildė. Reikia dabar stengtis kuo geriau pasirodyti, nenuvilti trenerių štabo ir pateisinti jų pasitikėjimą.

Aišku, nėra lengva, kai esu pripratęs būti lyderiu. Bet nereikia lyginti šių klubų su rinktine, čia visai kitas lygis.

Nežinau, kokios sąvynės, reikia trenerių klausti. Treneris minėjo, kad nori greičiau žaisti – aš galiu greitai bėgti, galiu daug kuo padėti.

– Tiek „Union Olimpija“, tiek „Neptūno“ komandose buvote aiškus lyderis, turinti kamuolį savo rankose, daug metantis į krepšį. Ar sunku priprasti prie visai kitokios vaidmens?

– Aišku, nėra lengva, kai esu pripratęs būti lyderiu. Bet nereikia lyginti šių klubų su rinktine, čia visai kitas lygis. Turiu susitaikyti ir stengtis padėti komandai, kad ir kiek minučių gausiu.

Apie žaidimo laiką su treneriu nekalbėjome, bet aš maždaug įsivaizduoju savo laiką. Stengsiuosi kiekvieną suteiktą minutę pateisinti į mane dedamas viltis.

– Kaip manote, ką pagerinote savo žaidime su tais metais, kai į rinktinės stovyklą buvote pakviestas pirmąjį kartą?

– Užtikrinčiau viską darau, gal ir pasitikėjimo daugiau su metais ateina, protingiau gal kažkiek žaidžiu. Sunku man pačiam tai įvardyti, reikia klausti žmonių iš šono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius