-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 21

Triumfuojantis T.Pačėsas atskleidė, ką jam pasakė į aikštę įbėgęs G.Vainauskas

Tomas Pačėsas dar kartą didmeistriškai pergudravo savo pagrindinį oponentą ir sugebėjo laimėti jau antrąją krepšinio šachmatų partiją prieš Šarūną Jasikevičių, nors ir vėl nebuvo laikomas dvikovos favoritu.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

44-erių metų dzūkui užteko vos trijų mėnesių, kad sugrąžintų pergales į Vilnių, kurių „Lietuvos ryto“ sirgaliai kantriai laukė nuo pat 2010-ųjų.

Karaliaus Mindaugo taurės finale prieš Kauno „Žalgirį“ vilniečiai puikiai pasinaudojo silpniausiomis varžovų vietomis ir neleido suabejoti savo pranašumu nė akimirkos – 67:57.

„Emocijos geros. Supykome, – po finalo prikimusiu balsu kalbėjo T.Pačėsas. – Jie tikrai žaidė gerai gynyboje, privertė mus suklysti daugybę kartų, ypač pirmajame kėlinyje. Jie išmušė mūsų lengvumą, greitį.“

VIDEO: Tomas Pačėsas: „Iškovojome ilgai lauktą pergalę“

T.Pačėsas pažymėjo, kad ekipos aukštaūgiai sužaidė solidžias rungtynes ir gerokai pranoko savo oponentus. „Dabar reikės daryti viską, kad patobulėtų mūsų mažiukai“, – jau apie ateitį galvojo treneris.

Specialistas suskaičiavo, kad pirmoje rungtynių pusėje jo auklėtiniai padarė net 12 klaidų, kai tuo tarpu per visas rungtynes suklydo 18 kartų.

„Noriu pasveikinti savo žaidėjus ir Vilniaus sirgalius, organizaciją, kuri ilgai laukė šio titulo. Tai yra visų nuopelnas“, – džiaugėsi specialistas.

Paklaustas apie teisėjų darbą šiame mače, „Lietuvos ryto“ vairininkas nevyniojo žodžių į vatą.

„Nenoriu minėti pavardžių, ypač po laimėtų rungtynių, tik pasakysiu, jog žinau, kad atkrintamosioms varžyboms yra galvojama kviesti kitų šalių arbitrus. Mūsų geriausi teisėjai labai retai teisėjauja Eurolygoje. Vienas iš jų šį sezoną dirbo dvejose Eurolygos rungtynėse, kitas – vos vieneriose. Pavardžių tikrai neįvardinsiu, tačiau mano reakcija rungtynių metu, manau, leido suprasti, esu patenkintas teisėjavimu, ar ne“, – kalbėjo strategas.

Paklaustas, ką norėjo pasakyti rungtynių pabaigoje jį pasveikinti atbėgęs ir apsaugos tuoj pat sudrausmintas įsiaudrinęs klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas, T.Pačėsas juokavo: „Kad sumokės rytoj premiją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius