Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 08

Trys priežastys, kodėl Donatas Motiejūnas gali nežaisti Rio olimpinėse žaidynėse

Po tokio puikaus sezono NBA Donatas Motiejūnas būtų labai paįvairinęs Lietuvos rinktinės puolimą Europos čempionate, todėl jis labai laukiamas kitų metų Rio olimpinėse žaidynėse. Tačiau svajonės išvysti D-Mo Brazilijoje kiek lenkia realybę. Yra daug kliūčių, kurios 25 metų 213 cm ūgio puolėjui gali užkirsti kelią į Lietuvai jau septintąją olimpiadą iš eilės.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kiekvienas nori žaisti olimpinėse žaidynėse. Bet daug dalykų priklauso ir ne nuo manęs“, – prieš porą savaičių interviu 24sek.lt sakė D.Motiejūnas.

24sek.lt pateikia tris pagrindines priežastis, kodėl „Houston Rockets“ puolėjo 2016-ųjų rugpjūtį galime neišvysti Rio.

1.  Nugaros problemos

Krepšininkai nė neabejodami sutinka, kad nugaros traumos yra pavojingiausios jų karjeroje. Jei skauda nugarą, nieko neprigalvosi: esi surakintas ir vienintelis vaistas – gydymas.

Tą savo kailiu patyrė D.Motiejūnas. Nugaros traumos priskiriamos prie padidintos rizikos sveikatos problemų.

Kad situacija išskirtinė, leido suprasti pats D.Motiejūnas. Dar prieš operaciją Los Andžele D.Motiejūnas 15min.lt sakė: „Jeigu nesioperuosiu, galiu niekada neatsigauti – tai būtų karjeros pabaiga“.

facebook nuotr./Donatas Motiejūnas
facebook nuotr./Donatas Motiejūnas

Nors buvo prognozuojama, kad lietuvis išsigydys traumą per 3-4 mėnesius, daugiau nei pusmečio neužteko, kad D.Motiejūnas iškart sveikas kaip ridikas būtų sugrįžęs į aikštę.

Niekas nenustebtų, kad po tokios operacijos ir pirmojo sezono po sunkiausios traumos karjeroje D.Motiejūnas vasarą turės skirti poilsiui ir saugotis nuo didesnių rūpesčių.

2. Naujas kontraktas

2016-ųjų vasarą baigsis D.Motiejūno sutarties su „Rockets“ galiojimas. Nuo liepos 1-osios prasidės pats derybų įkarštis. Arba puolėjas liks Hjustone, ko pats labai norėtų, arba jam teks keisti komandą. 

Pirmenybę pasirašyti naują ilgalaikį kontraktą turės „Rockets“, bet jau 2016-ųjų vasarą D-Mo galės sulaukti kitų komandų pasiūlymų. Derybos gali užtrukti, nebent „Rockets“ net nedvejodami iškart pasiūlys aukštaūgiui naują sutartį.

Jei Donatas planuoja žaisti Rio, naujos sutarties derybos nėra labai palankios. Lietuvos rinktinė pasirengimą žaidynėms turėtų pradėti birželio pabaigoje, o D.Motiejūnas iki to laiko neturėtų sudaryti naujo kontrakto.

Traumos rizika didžiulė: jei neturėdamas naujos sutarties Donatas Palangoje ar bet kuriame nacionalinės stovyklos taške patirs traumą, tai jam gali kainuoti milijonus. Ypač po tokios nugaros operacijos.

Nemažai Europos krepšinio žvaigždžių paaukojo šią vasarą su rinktine, nes neturėjo kontrakto ir tvarkėsi reikalus už Atlanto. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – Lilyje nematėme nei slovėnų Michaelo Jordano Gorano Dragičiaus, nei MVP Pau Gasolio brolio Marco.

Donato situacija pernelyg nesiskiria. Aišku, ant nosies – ne Europos čempionatas, o olimpinės žaidynės, tačiau, kita vertus, ant kortos pastatyta ir karjera NBA bei finansinė ateitis.

„Scanpix“/AP nuotr./Dwightas Howardas
„Scanpix“/AP nuotr./Dwightas Howardas

3. NBA klubo pageidavimai

„Rockets“ vadovai anksčiau negalėdavo sulaikyti Kinijos milžino Yao Mingo, kai jis kiekvieną vasarą verždavosi į rinktinę. Kliūčių važiuoti į nacionalinę komandą „Rockets“ nedarydavo ir D.Motiejūnui.

Tačiau kitą vasarą situacija versis aukštyn kojomis. „Raptors“ atstovai šiemet sukandę dantis stebėjo Jono Valančiūno špagatą Kėdainiuose ir nenoromis išleido šį į nacionalinę komandą.

Po tokios traumos „Rockets“ vadovai neturėtų būti tokie geranoriški. Jei Hjustono klubas nutars pratęsti sutartį ir mokėti lietuviui 10-15 milijonų dolerių per metus, rudenį Hjustone jie norės išvysti sveiką ir pailsėjusį aukštaūgį.

Net jei D.Motiejūno karjera pakryptų į kitą klubą, niekas neapdraustas, kad jo požiūris į puolėjo užklasinę veiklą rinktinėje bus kitoks.

D-Mo džiaugėsi Lietuvos rinktinės sidabro medaliais ir kelialapiu į Rio lyg pats būtų prisidėjęs prie pergalių „Pierre Mauroy“ stadione.

Bet jis ne veltui netryško optimizmu kalbėdamas apie galimybę žaisti olimpinėse žaidynėse. Kelyje į Rio kliūčių ir laiko kol kas tiesiog pernelyg daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius