Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 08

Utenos „Juventus“ krepšininkai įveikė praėjusį sezoną ant rankų mėtytą savo trenerį

Ketvirtadienio vakarą Utenoje susitiko dvi praėjusį sezoną mažajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale kovojusios ekipos. Vietos „Juventus“ krepšininkai sugebėjo įveikti savo buvusio trenerio Dainiaus Adomaičio treniruojamą Klaipėdos „Neptūną“ – 79:76. (27:17, 20:22, 18:12, 14:25).
LKL: Klaipėdos „Neptūnas“ – Utenos „Juventus“
Dainius Adomaitis ant Utenos krepšininkų rankų. / Algirdo Venskaus nuotr.

Uostamiesčio ekipai koją pakišo prastai sužaista mačo pradžia. Per pirmas 10 minučių klaipėdiečiai į savo krepšį praleido net 27 taškus ir atsiliko 17:27.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje svečiai turėjo neblogą progą pasivyti savo varžovus ir buvo sumažinę deficitą iki 4 taškų (65:69), tačiau perlaužti rungtynių ir išsivežti pergalės „Neptūnui“ nepavyko.

Tiesa, likus 18,8 sek. iki mačo pabaigos jiems buvo įteiktas dar vienas šansas, kai Danielis Ewingas pataikė tritaškį ir „Neptūno“ atsilikimas sumažėjo iki 2 taškų (75:77). Tačiau tuomet Spenceris Butterfieldas sumetė abu baudų metimus ir padidino persvarą iki 4 taškų, o dar vienas D.Ewingo tolimas metimas tikslo nepasiekė.

Šiame mače „Juventus“ pirmavo nuo pat pirmosios iki paskutinės minutės. Jų gretose pasižymėjo visi aikštėje pasirodę krepšininkai.

Principinis šis mačas buvo prieš sezoną į Klaipėdą iš Utenos perbėgusiam Arvydui Šikšniui. „Išdavikas”, kuris visada būdavo giriamas už savo žaidimą puolime, pajūrio ekipos atakose neranda sau vietos.

Prieš dabartinę savo komandą praėjusio LKL sezono mažojo finalo serijoje krepšininkas pelnė 20, 12, 16, 8 ir 15 taškų bei turėjo 11,4 taškų sezono vidurkį. Tuo tarpu šį sezoną A.Šikšnius renka vos po 7 taškus, o šiame mače įmetė tik 5.

Uteniškiams tai buvo antroji pergalė čempionate, o klaipėdiečiai patyrė pirmąją nesėkmę.

Abiejų komandų laukia itin sudėtingas savaitgalis: šeštadienį „Juventus“ keliauja į Vilnių, kur rungtyniaus su „Lietuvos ryto“ ekipa, o trečias rungtynes iš eilės išvykoje žaisiąs „Neptūnas“, sekmadienį bandys įkąsti Kauno „Žalgiriui“.

„Juventus“: Egidijus Dimša 17 taškų (5/8 dvit., 1/3 trit., 4/6 baud.), Rolandas Alijevas 15, Spenceris Butterfieldas 13, Edgaras Želionis (8 atk. kam.), Arminas Urbutis 8, Aidas Viskontas 7.

„Neptūnas“: Donatas Zavackas 21 (1/2 dvit., 4/7 trit., 7/8 baud.), Jerai Grantas 15, Mindaugas Girdžiūnas 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius