-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 25

V.Gedvilas apie D.Adomaitį: „Padarius klaidą karjera gali greitai baigtis“

Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio rinkimuose septynių balsų persvara laimėjo Dainius Adomaitis. Tris balsus gavo tituluočiausias šiuo metu Lietuvos treneris Rimas Kurtinaitis, kurio kandidatūrą iškėlė trenerių asociacijos atstovas Vydas Gedvilas. Jo nuomone, D.Adomaitis šiai atsakomybei dar per jaunas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vyko demokratiniai rinkimai. Visi išsakė savo nuomonę. Tiesiog buvo priimtas sprendimas. Manau, kad federacijos prezidentas neša didelę atsakomybę ir jo balsas yra labai svarus“, – apie D.Adomaičio pergalę kalbėjo V.Gedvilas.

Tačiau buvęs moterų rinktinės treneris buvo atviras ir prisipažino, kad pats palaikė labiau patyrusio R.Kurtinaičio kandidatūrą: „Manau, kad D.Adomaitis yra ateities treneris. Yra baimė, kad būdamas tokio jauno amžiaus, jis gali „sudegti“. Žinote, kaip yra – sirgaliai yra negailestingi krepšinio visuomenėje. Jeigu padarysi klaidą ar nepasieksi kažkokių tikslų, ta karjera gali greitai baigtis.“

VIDEO: V.Gedvilas: bijau, kad D.Adomaitis dėl savo amžiaus nesudegtų

Dainius Adomaitis laimėjo dvikovą prieš Rimą Kurtinaitį 10:3.

„Turėjome tris kandidatus: Dainių Adomaitį, Rimą Kurtinaitį ir Kazį Maksvytį. Už Dainių buvo dešimt, už Rimą – trys, Už Kazį – 0 balsų“, – sakė generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

15min žiniomis, už R.Kurtinaitį balsavo tik Vydas Gedvilas (trenerių asociacijos vadovas), Vaidas Vaškevičius (pakeitė neatvykusį Regionų lygos vadovą Darių Gudelį) ir Remigijus Milašius (LKL prezidentas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius