Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Vaikinas „iš niekur“ – dėjimų konkursą Kaune laimėjęs 175 cm ūgio mažylis atskleidė savo receptą

175 cm ūgio mažylis pavergė „Žalgirio“ areną, nors 95 proc. joje susirinkusių žiūrovų jo nebuvo girdėję. Šis vyrukas nežaidžia LKL. Gediminas Žitlinskas tapo žiūrovų numylėtiniu ir tapo naujuoju Karaliaus Mindaugo taurės „Oro karaliumi“, finale vienu tašku (149:148) nurungęs Utenos „Juventus“ amerikietį Aaroną Bestą.

Pergalę G.Žitlinskui atnešė dėjimai per tris žmones ar ore pasisukus šonu nuo krepšio – taip vadinamuoju „skorpiono“ stiliumi.

Kas nors turėjo patikrinti šio 175 cm ūgio vyruko sportbačius – atrodo, kad juose buvo susikišęs spyruokles.

Ir kas galėjo pagalvoti, kad 2017-ųjų LKL „Oro karalius“ dar prieš 10 metų , maždaug 11-12 klasėje, vos liesdavo lanką. Tačiau sumanęs dėti taip, kaip, ko gero, dabar nededa niekas kitas Lietuvoje, 175 cm ūgio mažylis pradėjo savo kelionę stebuklo link.

G.Žitlinskas nesitikėjo tokio pasipriešinimo iš kitų į „Oro karaliaus“ titulą nusitaikiusių varžovų: Aarono Besto, Donato Tarolio, Martyno Echodo ir Ryčio Pipiro. Drew Gordonas ir Isaiah Hartensteinas paskutinę akimirką pasitraukė iš kovos dėl mikrotraumų.

„Nesitikėjau, kad pasipriešinimas bus toks. Bestas, chūch, labai gerai pasiruošęs. Treniravosi matosi. Per žmones šoko... Galvojau, kad nebus tokių dėjimų. Kai yra konkurentai panašaus lygio, tai dar daugiau išpeši iš savęs“, – pažymėjo G.Žitlinskas.

VIDEO: Karaliaus Mindaugo taurės dėjimų konkursą laimėjo neprofesionalus krepšininkas

G.Žitlinskas lyg ateivis skrajojo virš lanko jausdamas traumos padarinius. Finalo metu jis vėl pradėjo juos jausti, bet adrenalinas padarė savo.

„Juventus“ treneris Antanas Sireika po triumfo kažką pakuždėjo G.Žitlinskui.

„Kvietė į komandą. Nežinau, ar rimtai kalbėjo. Palinkėjo sėkmės ir pasveikino su geru pasirodymu“, – kalbėjo G.Žitlinskas.

Jokių stebuklingų tablečių. Jokių paslaptingų metodų. Ir jokių ypatingų genų.

„Žinote, labai svarbu tinkamas derinys čia (rodė į smilkinį) ir čia (rodė į širdį). Viskas. Nueisi ten, kur reikia“, – kalbėjo pasitikėjimu savimi spinduliavęs G.Žitlinskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gediminas Žitlinskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gediminas Žitlinskas

Jo teigimu, internete prikišta daug įvairiausios informacijos ir šuolio gerinimo programų. Jis savo kailiu praėjo viską. Radęs, kas veikia, G.Žitlinskas pritaikė sau ir ėjo į priekį nesustodamas.

Kalbėdamas apie įspūdingo šuolio paslaptį, G.Žitlinskas pabrėžė, kad labai svarbi mityba. Jis baksnojo pirštu ir į profesionalius sportininkus – esą ne visi jie prisižiūri, ką valgo.

Taip pat labai svarbus poilsis – svarbu nepersitreniruoti.

„11-12 klasėje vos siekdavau lanką, bet įsimylėjau dėjimus. Nuo to laiko lipau laipteliais ir dabar pakylu pakankamai aukštai, kad galėčiau dalyvauti LKL dėjimų konkurse“, – pasakojo G.Žitlinskas.

Stebėdamas NBA nykštuką Nate'ą Robinsoną, kuris laimėjo NBA dėjimų konkursą 2006, 2009 ir 2010 metais, G.Žitlinskas patikėjo, kad būdamas tokio ūgio taip įdėti gali ir jis.

Tiesa, NBA krepšininkas nebuvo jo įkvėpėjas. Įkvėpimo G.Žitlinskui nereikėjo – jis pats save puikiai motyvavo.

„Man įkvėpimo nereikėjo. Kai kartą įdėjau – nebesustojau. Kaip apsėstas“, – šyptelėjo G.Žitlinskas, kiemuose jau dėjęs per automobilį ir motociklus, o svajojantis įdėti į krepšį per save sukišant abi alkūnes į lanko vidų renginio metu.

VIDEO: 2017 m. LKL dėjimų konkursas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius