-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 22

Naujoji Vilniaus krepšinio piramidė – „Lietuvos ryto“ bandymas susigrąžinti talentus ir sirgalius

Vilniuje vasarą statoma nauja krepšinio piramidė, kurios viršūnėje – „Lietuvos ryto“ klubas. Miesto savivaldybės paskatinta komanda jauniesiems sostinės talentams atvers naują koridorių aukščiausio lygio krepšinio link. 24sek.lt pristato, kaip veiks „Lietuvos ryto” dublerių sistema, kuria sostinės klubas bandys susigrąžinti ir talentus, ir sirgalius.
„Lietuvos rytas“
„Lietuvos rytas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viršūnė: Vilniaus „Lietuvos rytas“ (LKL)

Kai 2012 metais vilniečiai į Torontą išlydėjo Joną Valančiūną, „Lietuvos rytas“ per trejus metus krepšinio elitui daugiau neparuošė nė vieno Lietuvos krepšininko. Perspektyviausių šio laikotarpio žaidėjų Dovydo Rediko, Paulius Dambrausko ar Eimanto Bendžiaus keliai pasuko į LKL vidutiniokus, Latviją ar Lenkiją. Tik Eimantas Bendžius dabar persikėlė į aukščiausiąją Ispanijos lygą, bet tai padarė atsispyręs nuo Sopoto „Trefl“ tramplino.

„Logiškas ir šiek tiek pavėluotas sprendimas“, – 24sek.lt apie „Lietuvos ryto“ Vilniaus krepšinio piramidės statybas sakė miesto vicemeras Linas Kvedaravičius, savivaldybėje kuruojantis sporto ir kultūros klausimus.

Jo teigimu, glaudesnis ryšys su jaunaisiais miesto krepšininkais ir aiški talentų ugdymo struktūra gali prikelti „Lietuvos rytą“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas

„Miestas susirūpinęs dėl prasto rungtynių lankomumo. Išsakėme savo nuogąstavimus dėl vadybos, bilietų kainų. Manau, kad įgyvendinus šią piramidę ir pristačius ją visuomenei, ir žiūrovai grįš į salę žiūrėti „Lietuvos ryto“ rungtynių, ir klubo darbų kokybė labiau tenkins miestiečius“, – teigė L.Kvedaravičius.

Lietuvos krepšinio padangėje žinomas L.Kvedaravičius tikina, kad Kaunas jaunųjų krepšininkų ugdymu gerokai lenkia Vilnių. „Mus neramina Vilniaus situacija“, – pripažino L.Kvedaravičius.

Vilniečiai bandys lygiuotis į analogišką Kauno „Žalgirio“ dublerių variantą NKL pirmenybėse.

Pavyzdžiui, 2014–2015 metų sezono „Žalgirio“ sudėtyje buvo bent 11 žaidėjų, perėjusių kauniečių jaunimo sistemą. Lukas Lekavičius „Žalgiryje“ debiutavo tiesiai iš NKL ir tapo vienu maloniausių atradimų. Ilgamečiu „Žalgirio“ sistemos nariu Artūru Milakniu jau susidomėjo ir „Dallas Mavericks“ klubas, snaiperis tapo LKL finalo MVP.

Planuojama, kad „Lietuvos ryto“ trenerių štabą greičiausiai paliksiantys Arvydas Gronskis ir Sandis Buškevicas turėtų tapti NKL ir RKL komandų treneriais.

„Žalgirio“ dublerių grandinę perėjo tokie žaidėjai kaip Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis ar Mantas Kalnietis.

„Turėsime Kauno analogą. Gerus dalykus kopijuoti ne gėda“, – šypteli L.Kvedaravičius.

Už paramą „Lietuvos ryto“ klubui ir Vilniaus krepšinio vystymui savivaldybė skyrė apie 1,10 mln. eurų. Ateityje ši suma neturėtų nei pernelyg didėti, nei mažėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius