Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 10

Renaldas Seibutis: „Laimėjome, nes pradėjome vienas kitam padėti“

Lietuvos krepšinio rinktinė iškovojo antrąją pergalę Rio 2016 olimpiniame krepšinio turnyre. B grupėje 89:80 įveikta ir Nigerijos komanda. Po rungtynių gynėjas Renaldas Seibutis teigė, kad antroje dalyje lietuviai pasiekė pergalę, nes ėmė žaisti labiau komandiškai. Pagalba vienas kitam ir neskubėjimas buvo raktas į pergalę.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Vytauto Dranginio nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Nigerija | 89:80

Po pirmosios rungtynių dalies lietuvius pribloškusi Nigerija buvo priekyje 41:36. Afrikiečiai geriau atakavo krepšį, žaidė aštriau ir ne kartą atakas baigė dėjimais.

„Pirmieji du kėliniai išėjome truputį mieguisti, pervertinę savo galimybes ir turbūt kiek nuvertinę varžovus. Nors tikrai ruošėmės kaip ir visoms varžyboms vienodai. Tačiau mūsų atsipalaidavimas, jų emocingos atakos, keli dėjimai išmušė mus iš vėžių. Pradėjome abejoti, pradėjome skubėti ir neradome savo ritmo“, – po mačo sakė R.Seibutis.

Kas atsitiko po pertraukos? Anot gynėjo, visų pirma pavyko nusiraminti ir neskubėti.

Mūsų atsipalaidavimas, jų emocingos atakos, keli dėjimai išmušė mus iš vėžių. Pradėjome abejoti, pradėjome skubėti ir neradome savo ritmo

„Antroje pusėje susikaupėme, pradėjome padėti vienas kitam, kas yra labai svarbu tokiai komandai kaip mes. Jie pradėjo skubėti. Mums to ir reikėjo, atsilaisvino rankos, pradėjome pataikyti metimus ir laimėjome.

Treneris akcentavo pradėti viską nuo gynybos, padėti vienas kitam. Pirmoje pusėje per daug asmeniškai žiūrėjome į savo ginamą varžovą. Ganėtinai sudėtinga taip apsiginti, judrūs žaidėjai, matote, kaip įkerta, iš greičio apeina. Kai pradėjome surasti pagalbas, viskas susidėliojo, kaip ir turėjo būti“, – teigė gynėjas.

12 taškų pelnęs R.Seibutis pripažino, kad labai sunku žaisti prieš gatvės krepšinio stiliumi žaidžiančias komandas.

„Daug kam būna sunku, ypač jeigu tai komandai krenta. Matėte „centras“ atbėga ir meta tritaškį, ne vieną – ir pataiko. Mes tai žinojome, kad ir „centrai“ gali mesti ir meta bet kada – nėra jokių stabdžių. Žinojome tai, tačiau sudėtinga per vieną naktį persiorientuoti į tokį ritmą.“

Rinktinės lyderiu trečiajame kėlinuke tapo 14 taškų per 10 minučių sumetęs Jonas Mačiulis.

„Bandome žaisti per tą žaidėją, kuriam sekasi. Per minutės pertraukėles matėme, kad tuo momentu Jonas buvo geroje formoje, tad stengėmės daugiau kamuolių duot jam. Tai natūralu – žaidžiame ant to, kuriam sekasi.

Jis yra viena svarbiausių komandos figūrų, su didele patirtimi. Kai pajaučia žaidimą, jis puikiai tuo pasinaudoja tuo. Ypač su savo kūnu, savo krepšinio IQ“, – komandos draugą gyrė R.Seibutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius