Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 15

„Žalgirio“ derybos dėl Danielio Ewingo baigtos, čempionams liko du keliai

Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ baigė derybas dėl įžaidėjo Danielio Ewingo. Uostamiesčio klubas pirmadienį posėdyje priėmė galutinį sprendimą ir nesutiko parduoti 32-ejų amerikiečio Lietuvos čempionams. Šiems teks tęsti kito atakų organizatoriaus paieškas. „Žalgiriui“ liko du keliai.
Danielis Ewingas
Danielis Ewingas / „Scanpix“ nuotr.

24sek žiniomis, „Neptūnas“ už savo lyderį prašė 100 tūkst. eurų išpirkos, kuri „Žalgiriui“ pasirodė per didelė. „Žalgiris“ derybų ir išpirkos sumos nekomentuoja.

Šį sezoną LKL čempionate D.Ewingas renka vid. 12,5 taško ir yra rezultatyviausias „Neptūno“ žaidėjas. Europos taurėje jo statistika buvo dar geresnė – vid. 14,8 taško.

Jis be galo svarbus trenerio Dainiaus Adomaičio schemose, kuriose puolimas paremtas individualiai stipriu įžaidėju.

„Žalgiriui“ toliau teks ieškoti pamainos Mantui Kalniečiui, kuris sausio pabaigoje priėmė Milano „Emporio Armani“ pasiūlymą. Kauniečiai vylėsi rasti naują atakų organizatorių greičiau, tačiau rinkoje prieinamų krepšininkų nėra. 

P.Motiejūnas: „Jei nerasime, kas galėtų padėti Lukui su Kasparu, nepirksime įžaidėjo“.

„Norime rasti tokį įžaidėją, kuris būtų geresnis už dabartinius. Kol kas tokio neradome, – 24sek įžaidėjo paieškas komentavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Daug kas dar nori važiuoti į NBA, todėl nesikelia į Europą. Be to, Kinijos rinka išpūtė kainas. Kai kurie žaidėjai kelia sąlygą turėti galimybę išeiti iš komandos pasibaigus „Top 16” etapui, o mums tai netinka. Norime žaidėjo iki sezono galo“.

Jau kurį laiką „Žalgiris“ verčiasi su Luku Lekavičiumi pagrindinio įžaidėjo pozicijoje, o jį ėmė keisti latvis Kasparas Vecvagaras. Kanadietis Olivier Hanlanas taip pat bandė perimti įžaidėjo vaidmenį, bet jam geriau sekasi atakuojančio gynėjo pozicijoje.

„Scanpix“ nuotr./Lukas Lekavičius
„Scanpix“ nuotr./Lukas Lekavičius

Pastarajame Eurolygos ture Barselonoje L.Lekavičius tarsi atgijo – pelnė 16 taškų ir užvedė diskusiją, kad galbūt „Žalgiriui“ nebeverta leisti pinigų kitam įžaidėjui.

P.Motiejūnas 24sek teigė, kad neatmetama, jog „Žalgiris“ baigs sezoną su turimais įžaidėjais.

„Jei nerasime, kas galėtų padėti Lukui su Kasparu, nepirksime įžaidėjo. Ieškome tokio, kuris padėtų komandai tiek geriau pažaisti Eurolygoje, tiek LKL. Neina kalba, kad įmesime vieną žmogų ir viskas pasikeis. Visi turi pasitempti ir ieškosime tokio, kuris padėtų visiems tai padaryti ir visa komanda žaistų stabiliau“, – pasakojo P.Motiejūnas.

Jis taip pat patikino, kad „Žalgirio“ įžaidėjo paieškų neriboja FIBA – Lietuvos čempionai gali ieškoti pastiprinimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius