-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 30

„Žalgirio“ fanų energija – tribūnose, surašyme ir su krepšinio kamuoliu

Mušti būgną porą valandų per krepšinio rungtynes nėra lengva. Prakaitas kūnu teka upeliais. „Žalgirio“ arenos tribūnose žaliai balti fanai juda taip pat aktyviai, kaip aikštėje su varžovais besigrumiantys sportininkai. Fanai tikina, kad žiūrint „Žalgirio“ kovą energijos niekada nepritrūksta, be to, ir patys aistringiausi sirgaliai yra tokie žmonės, kurie dievina aktyvų gyvenimo būdą, keliones, sportą.
„Green White Boys“ gina žaliai baltų garbę fanų čempionatuose. Prieš dvejus metus jie tapo čempionais, o pernai titulą apgynė.
„Green White Boys“ gina žaliai baltų garbę fanų čempionatuose. Prieš dvejus metus jie tapo čempionais, o pernai titulą apgynė. / Projekto partnerio nuotr.

Pasauliniame „Žalgirio“ fanų surašyme, kurį palaiko „Utenos alus“, užsirašė daugiau negu 34 tūkstančiai sirgalių. Dauguma jų patys mėgsta pažaisti su kamuoliu.

O ką „Žalgirio“ fanų klubų nariai sugeba krepšinio aikštėje?

Čempionų tikslas aiškus

Krepšinio fanų čempionatas vyksta jau 19 metų. Kitąmet vyksiantis renginys bus dvidešimtasis.

Turnyro čempionai tikisi, kad titulą pavyks apginti ir išlaikyti. O kas gi tie čempionai? „Green White Boys“ komanda – energingieji vaikinai iš Kauno „Žalgirio“ arenos tribūnų!

Žaliai baltiems fanų čempionatuose paprastai atstovauja net kelios komandos. Kauniečiai visada stengiasi įrodyti, kad jų miestas yra krepšinio sostinė ir turi ne tik galingiausią profesionalų komandą, bet ir veržlią fanų rinktinę.

„Į čempionatą kviečiame ne tik Lietuvos fanų komandas, bet ir svečių iš užsienio: Estijos, Latvijos, Rusijos. Kai turnyre daugiau komandų – daugiau azarto ir įdomumo. Pernai čempionatas vyko Kaune, turnyre dalyvavo 12 komandų.

„Žalgiris“ turi ne vieną fanų klubą, todėl varžybose dažniausiai dalyvauja kelios skirtingos komandos. Pastaruosius dvejus metus geriausiai pasirodė būtent „Green White Boys“ komanda. Anksčiau čempionais yra tapę „Green Death“ fanai“, - pasakoja Tautvydas Kubilius iš „Green White Boys“ fanų klubo.

Čempionatas – be profesionalų

Anot T.Kubiliaus, pagrindinės fanų čempionato nuostatos: komandoms negali atstovauti profesionaliai žaidžiantys krepšininkai, o ekipos nariai turi priklausyti komandų fanų klubams.

Fanų čempionatus stebintys krepšinio mėgėjai tikina, kad kartais būtent dėl šių nuostatų kyla aistrų, nes kai kuriose komandose staiga atsiranda nors ir ne profesionalių, bet puikių žaidėjų, kurių priklausymas ištikimiausių fanų armijai sukelia abejonių.

Užtat dėl pasaulinio „Žalgirio“ fanų surašymo ginčų nebūna: jeigu tik patinka krepšinis, zaliabalta.lt, prisijunk prie tūkstančių, kad ir kur gyveni – Garliavoje, Jonavoje, Airijoje, Liuksemburge ar Toronte.

O galbūt fanų klubai norėtų turėti pajėgių legionierių?

„Nebent šie legionieriai būtų Marko Popovičius ir Tyusas Edney“, - juokiasi T.Kubilius. Šiuos vikrius ir puikiai atakuojančius krepšininkus „Žalgirio“ fanai prisimena su didele šiluma. Buvę komandos legionieriai su fanų tribūna sugebėjo užmegzti ypatingą ryšį.

„Komandoje galėtų žaisti užsienietis, jeigu jis priklausytų fanų tribūnai. Aišku, tokia situacija būtų unikali“, - teigia „Green White Boys“ narys ir priduria, kad gerų metikų ar jėgos po krepšiais fanų čempionų komandai netrūksta, nes dauguma narių rungtyniavo arba vis dar rungtyniauja mėgėjų lygose, yra baigę krepšinio mokyklas ir t.t.

Čempionų sėkmės formulė

„Žalgirio“ fanai pripažįsta, kad čempionate daugiausiai jėgų atiduoda per rungtynes su „Lietuvos ryto“ sirgaliais. Kiekvienose rungtynėse netrūksta emocijų, bet konfliktų pavyksta išvengti.

„Taip pat visada stipriai susitelkiame, kai tenka žaisti su Rusijos fanų komandomis“, - priduria T.Kubilius. Pasak jo, „Žalgirio“, „Šiaulių“, „Lietuvos ryto“ fanų komandos yra nuolatinės čempionato dalyvės ir senbuvės, o pernai į turnyrą sugrįžo „Sakalai Ultras“, vienos seniausių fanų grupuočių Lietuvoje, atstovai.

„Mūsų komandos branduolys nekinta jau kelis metus, todėl esame gerai susižaidę, suprantame vienas kitą, - „Green White Boys“ sėkmės formulę atskleidžia T.Kubilius, - Komandos nariai jauni, ištvermingi, gali greitai bėgti ir palaikyti didelį rungtynių tempą.

Per vieną dieną jie gerai atlaiko rungtynių maratoną, o komandoms, kurių pagrindą sudaro vyresnio amžiaus žaidėjai, nuovargis sukelia problemų. Be to, ir „Green White Boys“ dažnai taiko zoninę gynybą, kad tausotų jėgas, kai varžovų komandoje nėra gerų metikų“.

Čempionų žaidimą sustyguoja žaidžiantysis treneris Mantas Gasperavičius. „Green White Boys“ netrūksta nei po jėgos po krepšiu, nei metikų. „Komandoje yra tvirtai sudėtų vaikinų. Tikrai ne vienas iš jų sugeba įdėti kamuolį į krepšį. Efektingų žaidimo momentų per fanų čempionatą netrūksta“, - teigia T.Kubilius.

Jis pripažįsta, kad fanai dar vaikystėje išmoko kopijuoti mėgstamų krepšininkų judesius, todėl čempionate būna ir įspūdingų perdavimų pro nugarą, ir gražių derinukų du prieš du ar kamuolio varymo elementų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius