Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 23

„Žalgirio“ vyrai: „Viltys teorinės, bet kabinsimės. O ką?“

Nors motyvacines kalbas įprasta skelbti prieš pat rungtynes, Šarūnas Jasikevičius tai pradėjo daryti dar likus 47 valandoms iki mūšio Tel Avive.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buvo praėję keliolika minučių po antradienį pralaimėto mačo Stambulo „Anadolu Efes“, kai Kauno „Žalgirio“ treneris pareiškė, tikintis, jog jo komanda vis dar gali patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, nepaisant nepalankios padėties lentelėje.

Likus trims turams dešimtoje vietoje žengiantis „Žalgiris“ atsilieka trimis pergalėmis nuo aštuntąją vietą užimančios Belgrado „Crvena zvezda“, bet žalgiriečiai šįkart iš tikimybių teorijos pasiėmė tik vieną faktą.

„Nemetame balto rankšluosčio. Liko trejos rungtynės. Situacija, kad laimėsime tris mačus, o jie pralaimės – tikrai reali. Ir mes tuo tikėsime, – pareiškė Š.Jasikevičius. – Žaidėjams pasakiau, kad Tel Avive galime laimėti vieną kartą. Ir tada reikės laukti varžovų malonės. Bet jūs patys matote kalendorių. Nebūtų kokia nors utopija, jei jie pralaimėtų tris, o mes laimėtume. Mes to ir tikėsimės.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Regis, žaidėjai perėmė savo trenerio tikėjimą.

„Nesvarbu, kad viltys tik teorinės. Kabinsimės, o ką? Kodėl nepabandžius? Tie, kurie kaunasi, tiems sekasi. Tad kodėl gi ne?“ – sakė Kauno „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

Š.Jasikevičiaus viltis pasisėjo visoje komandoje.

Atakuojantis gynėjas Artūras Milaknis pridūrė: „Tokiai komandai kaip mūsų Eurolygoje negali trūkti motyvacijos – juo labiau, kad kol yra šansų, reikia kabintis iš paskutiniųjų“.

VIDEO: Artūras Milaknis: „Tokiose rungtynėse smulkmenos – aukso vertės“

Bet kuriuo atveju, kad ir kokios nedidelės būtų „Žalgirio“ galimybės, jos yra didesnės nei „Maccabi“, kuris tūno tryliktoje vietoje.

Šešis sezonus stipriausiu klubu Europoje buvęs „Maccabi“ dar praėjusią savaitę prarado ir teorinę viltį, kuomet pralaimėjo – irgi „Anadolu Efes“.

Nei žaidėjų rokiruotės, nei naujojo trenerio Ainaro Bagatskio debiutas garsiausioje Izraelio sporto ekipoje pernai per Kalėdų dieną stebuklų Tel Avive neatnešė. Su latviu prie komandos vairo Tel Avivo krepšininkai laimėjo 5 pergales ir pralaimėjo 8 mačus.

„Jie yra pasikeitę – iškrito kai kurie žaidėjai, pasikeitė treneris. Jų žaidimas yra pasikeitęs, bet, išanalizavę jų krepšinį, kausimės, – kalbėjo A.Milaknis. – Tai mums įveikiama komanda, nors pirmajame rate ir pralošėme jiems – tada nerungtyniavome taip užtikrintai, kaip dabar.“

Pirmajame rate spalio pabaigoje „Žalgiris“ krito Kaune prieš „Maccabi“ 74:87.

Tada buvęs „Los Angeles Lakers“ ir „Houston Rockets“ gynėjas Andrew Goudelockas pelnė 18 taškų. Sonny Weemsas, kuris paskui buvo atleistas iš „Maccabi“ dėl atsisakymo atlikti dopingo testą, Kaune įmetė 16 taškų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sonny Weemsas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sonny Weemsas

Nors krepšinio žvaigždės kol kas neatneša sėkmės Izraelio komandai, žalgiriečiai puikiai žino, kad užsidegęs meteoritas gali pridaryti pakankamai bėdų.

E.Ulanovas pažymėjo, kad pasileidus į taškų lenktynes „Žalgiris“ jau yra pralaimėjęs ne vieną mačą, todėl ketvirtadienio vakarą Tel Avive svarbu neleisti „Maccabi“ amerikiečiams įsisiautėti.

„Nepaisant to, kad jie nejaus spaudimo, jie žais namie, turi galybę individualiai gerų žaidėjų, – dėstė E.Ulanovas. – Matėte, kad praėjusiose rungtynėse leidome įsižaisti vienam („Anadolu Efes“ urugvajiečiui Jaysonui Grangeriui, kuris Kaune įmetė 25 taškus). Paskui buvo sunku jį sustabdyti, tad lygiai tas pats gali būti Tel Avive – svarbu bus atiduoti visą save.“

VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Nesam tokia komanda, kuri gali nugalėti puolimu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius