Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 16

„Žalgiris“ Madride: Š.Jasikevičiaus eksperimentai ir abejotina B.Motumo gynyba

Šarūno Jasikevičiaus įkvėpti žalgiriečiai Eurolygoje pademonstravo norą ir energiją, tačiau komandai vis dar trūksta ryškaus lyderio, įsitikinęs Šarūnas Sakalauskas. Š.Jasikevičiaus sprendimai padėjo komandai išlipti iš eilinės duobės rungtynių pradžioje, bet klausimų kelia Brocko Motumo žaidimas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki rungtynių pabaigos į nugaras varžovams alsavę „Žalgirio“ krepšininkai pralaimėjo 86:92 (18:26, 24:19, 11:20, 33:27). Žalgiriečiai nusipelnė sirgalių ovacijų už kovą iki paskutinės minutės.

Visgi eilinį kartą nuvylė rungtynių pradžia. Tai pripažino ir Eurolygoje vyriausiojo trenerio kėdėje debiutavęs Šarūnas Jasikevičius: „Labai stipriai pralaimėjome lentą. 18 puolime atkovotų kamuolių yra per daug. Dar turėjome kitą problemą – galbūt rungtynes pradedame labai blogai.“

Š.Sakalauskas mano, kad būtent trenerio sprendimai padėjo „Žalgiriui“ išbristi iš duobės rungtynių pradžioje: „Madrido klubas negalėjo įgyti didelės persvaros ir praktiškai visų rungtynių metu buvo įsitempęs. „Žalgiris“ visą laiką lipo ant kulnų.“

Anot specialisto, prie Š.Jasikevičiaus „Žalgirio“ žaidimas suintensyvėjo, atliekama daugiau prasiveržimų link krepšio ir tai duoda rezultatų. 


Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas

Šarūno Sakalausko tezės apie rungtynes su „Real“:

  • Martynas Sajus starto penkete.
  • Brocko Motumo gynyba.
  • Š.Jasikevičiaus įtaka.
 
  • Lyderio trūkumas.
  • Rungtynių pradžios sindromas.

– Jūsų komentaras apie rungtynes.

– Kauno „Žalgiris“ turėjo galimybę laimėti rungtynes. Visų rungtynių metu nebuvo aišku, kad namuose žaidžiantis Madrido „Real“ tikrai laimės ir nesunkiai. Vyko įtempta kova ir „Žalgiris“ išvykoje sužaidė tikrai gražiai.

– Ar jus nustebino starto penkete atsidūręs Martynas Sajus?​

– Visų trenerio idėjų atspėti neįmanoma. Toks buvo planas. Žinant, kad Robertas Javtokas yra traumuotas, o Ianas Vougioukas su Brocko Motumo pagalba negali intensyviai žaisti 40 minučių, treneris ieškojo išeičių, kad graikas nepavargtų ir nesusirinktų pražangų. Sveikintina, kad treneris ieško išeičių. Aišku, rizikos visada yra, bet toks yra trenerio darbas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Martynas Sajus
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Martynas Sajus

– Daug komentarų susilaukė Brocko Motumo gynyba. Australui trūksta įgūdžių?

– Jam trūksta ir fizinės jėgos gintis po krepšiu, ir patirties Eurolygoje. Tiesiog reikia kantrybės ir žiūrėti, ar jo žaidimas gerės. Nebus taip, kad ateis naujas treneris ir B.Motumas pradės geriau žaisti. Jeigu žaidėjui kažko trūksta, tai jis ir klysta.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Brockas Motumas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Brockas Motumas

– Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad komanda vis negali nusiteikti nuo pat rungtynių pradžios. Kas čia per sindromas?

– „Real“ pirmavo pradžioje dešimčia taškų, bet treneris padarė reikiamas korekcijas ir tada žaidimas išsilygino. Madrido klubas negalėjo įgyti didelės persvaros ir praktiškai visų rungtynių metu buvo įsitempęs. „Žalgiris“ visą laiką lipo ant kulnų. Toks rungtynių siužetas. Neįdomu būtų, jei viena komanda ryškiai pirmautų. Matėme, kad abi komandos buvo lygiavertės, bet „Real“ turėjo daugiau patyrusių žaidėjų.

– Ar matote ryškių pokyčių, kuriuos „Žalgirio“ žaidime įvedė Š.Jasikevičius?

– Matyti, kad komanda intensyviau juda ir taip neleidžia varžovų gynybai gerai funkcionuoti. Tai leidžia dažniau veržtis link krepšio ir galima matyti, kad jų tikrai padaugėjo. Tai nebuvo paranku „Real“ ekipai ir manau, kad nebus paranku ir kitoms komandoms. „Žalgirio“ žaidėjai yra aukšto lygio ir supranta, kad ne viskas nuo trenerio priklauso, todėl jų energija ir noras yra suprantami. Tai davė gerą efektą.

– Prieš rungtynes sakėte, kad komandoje trūksta lyderių ir asmenybių. Ką parodė šitos rungtynės?

– „Žalgiris“ žaidžia komandinį žaidimą ir atsakomybę dalijasi visi. Visgi lyderio buvimas dar sustiprintų „Žalgirio“ žaidimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius