-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 03 27

L.Lekavičiaus netektį pajautęs „Žalgiris“ principiniame mūšyje neprilygo „Rytui“

Vilniaus „Ryto“ (21-3) krepšininkai pastaruoju metu išgyveno ne pačią lengviausią atkarpą, tačiau sekmadienio pavakarę savų žiūrovų akivaizdoje „Avia Solutions Group“ arenoje sudorojo principinį varžovą Kauno „Žalgirį“ (22-2) – 87:74 (17:19, 25:12, 20:26, 25:17).
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris"
Vilniaus "Rytas" - Kauno "Žalgiris" / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Pergalė sostinėje kauniečiams praktiškai būtų garantavusi pirmą vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone, tačiau dabar intriga dėl pirmosios vietos atgyja.

Likus šešiems mačams iki reguliariojo sezono pabaigos „Rytas“ nuo Lietuvos čempionų atsilieka tik viena pergale. Giedriaus Žibėno auklėtiniai dabar gali jaustis saugiau ir dėl antrosios pozicijos, mat nuo trečioje vietoje esančio Panevėžio „Lietkabelio“ tebėra atitrūkę dviem laimėjimais.

Iki šio susitikimo sužaistuose dviejuose mačuose komandos pasidalino po pergalę – „Rytas“ triumfavo Kaune (84:75), o sostinėje revanšu džiaugėsi jau „Žalgiris“ (72:67). Jei komandos surinks po vienodą skaičių pergalių, lentelėje aukščiau rikiuosis vilniečiai, turintys tarpusavio pranašumą.

Šalies vicečempionams pavyko nutraukti net 14-os žalgiriečių pergalių vietiniame fronte iš eilės seriją.

Susitikimą užtikrinčiau pradėjo kauniečiai, pataikę keletą nelengvų tolimų metimų (15:9), tačiau prasidėjus pirmiesiems keitimams aikštės šeimininkai greitai panaikino turėtą deficitą ir žengė koja kojon su dvikovos favoritais.

„Žalgirio“ žaidime trūko šaltakraujiškumo ir kūrybos, kurią viso sezono metu klubas jautė rungtyniaujant Lukui Lekavičiui. Kauniečių mažylis šias rungtynes praleido dėl jį užklupusios ligos, tačiau nei Janiui Strelniekui, nei Tai Websteriui jo tinkamai pavaduoti nepavyko.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ puolimas atrodė bedantis – per ketvirtį svečiai sukrapštė vos 12 taškų. Savo ruožtu „Rytą“ į priekį vedė po krepšiu karaliavęs Ivanas Buva bei abiejose aikštės dalyse puikiai dirbęs „Speedy“ Smithas – vilniečiai į priekį nurūko dviženkliu atstumu (42:31).

Per pertrauką J.Zdovcui pavyko įvesti drausmės į savo auklėtinių žaidimą, kuris puolime pasidarė įvairiapusiškesnis, o svarbiausia – rezultatyvesnis. Kiek solidesnę atkarpą sužaidęs T.Websteris savo ekipą priartino iki trijų taškų (52:55), tačiau tuomet „Rytas“ išsitraukė M.Girdžiūno kozirį – snaiperis pelnė šešis taškus be atsako ir šeimininkus vėl atitolino kiek saugesne persvara.

Technine pražanga antroje mačo dalyje buvo „apdovanotas“ ne tik Jure Zdovcas, bet ir „Žalgirio“ suoliukas, o tiksliau – Paulius Motiejūnas, kurio sarkastiški plojimai nepraslydo pro teisėjų akis. Lemiamo ketvirčio pradžioje „Rytą“ užkūrė keletas puikių Jarvio Williamso epizodų, po kurio „Rytas“ truktelėjo į priekį (69:59).

Vilniečių žaidime su kiekviena minute atsirado vis daugiau pasitikėjimo, o „Žalgirio“ problemų sąrašas tik ilgėjo – kelio traumą patyrė kauniečių vedlys Edgaras Ulanovas, aikštę palikęs tik su komandos draugų pagalba. Aikštės šeimininkai išlaikė susikurtą pranašumą ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Nugalėtojus į priekį vedė komandos lyderis Ivanas Buva. Kroatas ant parketo praleido 29 minutes, per kurias pelnė 18 taškų. Aukštaūgis tapo ne tik rezultatyviausiu, bet ir naudingiausiu mačo krepšininku (20).

Vilniečiai prie baudų metimo linijos stojo 30 sykių, kuomet jų varžovai – vos 13. „Žalgiris“ negalėjo pasigirti ir dideliu rezultatyvių perdavimų skaičiumi – atliko tik 11.

Svečių ekipoje iki traumos naudingai žaidė Edgaras Ulanovas, pelnęs 8 taškus, tačiau surinkęs 15 naudingumo balų – daugiausiai komandoje.

Vilniaus „Rytas“: Ivanas Buva 18 (5 atk. kam., 20 naud. bal.), Kennethas Smithas 16 (8 rez. perd.), Jarvis Williamsas 10, Arnas Butkevičius (16 naud. bal.) ir Vaidas Kariniauskas po 8.

Kauno „Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 12, Joffrey Lauvergne'as (13 naud. bal.) ir Tai Websteris po 10, Joshas Nebo 9, Edgaras Ulanovas 8 (6 atk. kam., 5 rez. perd., 15 naud. bal.).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Žalgiris“ [2022-03-27]
Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynių eiga

Po IV kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 87:74

40 min. Vilniečiai triumfuoja 87:74.

39 min. K.Lukošiūnas ginklų dar nesudeda (81:69).

38 min. Panašu, kad galime uždaryti rungtynių nugalėtojo klausimą – „Rytas“ jau dominuoja (81:66).

37 min. Tai, ką puikiai darė T.Cavanaugh, dabar atlieka ir T.Leissneris – tritaškis per aukštai iškeltas varžovo rankas besibaigiant atakos laikui (79:66).

35 min. Kauniečių puolimą bando gaivinti T.Cavanaugh (75:64).

34 min. Tokio vaizdo nenori matyti niekas – E.Ulanovas, panašu, patiria sunkią kelio traumą ir tik su komandos draugų pagalba palieka aikštę. „Žalgirio“ laikas išsigelbėti šiame mače sparčiai senka (73:62).

33 min. Jaaarvis Wiliamsas! Galingas amerikiečio skrydis virš lanko, po kurio „Žalgirio“ vairininkas prašo pasitarimo (67:59).

32 min. Dar viena techninė nuobauda žalgiriečiams – šįkart baudžiamas svečių atsarginių suolas. Vilniečiai vienos atakos metu pelno tris taškus (65:59).

Po III kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 62:57

30 min. Mūsų laukia labai įdomus ketvirtasis ketvirtis – šeimininkai prieš jį priekyje 62:57.

29 min. Gyvybiškai svarbus M.Girdžiūno šūvis. Netrukus gynėjas provokuoja T.Websterio pražangą, tačiau šiuo teisėjų sprendimu yra labai nepatenkintas J.Zdovcas, kuris yra baudžiamas dar ir technine pražanga (61:54).

28 min. Puikią atkarpą žaidžiantis T.Websteris kelia vis daugiau galvos skausmo G.Žibėnui, kuris prašo pasitarimo (55:52).

27 min. E.Ulanovas meistriškai suklaidina oponentą ir pelno du taškus su pražanga – 55:50.

26 min. Pagaliau atsidaro ir T.Websteris, o „Žalgiris“ vis artėja (51:46).

25 min. K.Smithas provokuoja pražangą mesdamas iš trijų taškų zonos (50:42), tačiau vieną taškelį visgi varžovams padovanoja.

24 min. Antroje mačo dalyje apie savo primena ir tritaškį įsmeigęs A.Milaknis, o J.Nebo ir toliau varžovus vaišina įspūdingais blokais! (48:40).

23 min. Taikliais metimais apsikeičia I.Buva ir J.Strelnieks (44:37).

22 min. Žalgiriečiai antrą mačo dalį pradeda su kitu nusiteikimu ir deficitą kerpa iki septynių (42:35).

Po II kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 42:31

20 min. „Speedy“ gynyboje atrodo fantastiškai – perima kamuolį iš K.Lukošiūno ir serviruoja saldainiuką M.Normantui, o kėlinį dvitaškiu užbaigia I.Buva (42:31).

19 min. Žalgiriečiams labai trūksta pagrindinio aikštės generolo L.Lekavičiaus – jų deficitas siekia jau 9 taškus (38:29).

18 min. I.Buva susirenka taškus „iš eilutės“ ir J.Zdovcas vėl prašo pasitarimo (33:29).

17 min. Žudikas kūdikio veidu – T.Cavanaugh jau antrą sykį šiame mače įsūdo tritaškį paskutinėmis atakos sekundėmis. „Rytą“ ir vėl gelbėja K.Smithas (31:29).

16 min. E.Ulanovas smeigia tritaškį, tačiau vilniečiai ir toliau su varžovais žengia koja kojon – tokios pat vertės metimu atsako „Speedy“ Smithas (28:26).

15 min. Vilniečiai spurtuoja 6:0 ir išsiveržia į priekį (25:23). Aikštėje – minutės pertraukėlė.

13 min. P.Jankūnas jau nebe pirmą sykį savo gynybiniuose gniaužtuose tiesiog surakina J.Williamsą. Netrukus veteranas savo tiesioginį oponentą pranoksta ir puolime – 19:23.

11 min. J.Lauvergne'as pataiso netaiklų komandos draugo metimą. Tą patį kitoje aikštės pusėje padaro J.Williamsas (19:21).

Po I kėlinio: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 17:19

10 min. N.Giffey pataiko metimą iš vidutinio nuotolio, bet kėlinį tritaškiu su sirena uždaro G.Radzevičius (17:19).

8 min. E.Kairys kol kas pataiko tik kas antrą baudos metimą, o jo ekipa atsilieka 14:17.

6 min. Dvitaškiu į dvitaškį atsako J.Nebo ir I.Buva, tritaškiu į tritaškį – K.Lukošiūnas ir A.Butkevičius (12:15).

4 min. Komandos įgauna pagreitį puolime – po J.Strelnieko tritaškio svečiai priekyje (7:8).

3 min. G.Žibėnas atliko greitą korekciją G.Radzevičių pakeisdamas A.Butkevičiumi ir tai iš karto pasiteisina – trys Arno taškai (5:3).

2 min. I.Buva pelno pirmuosius rungtynių taškus, tačiau į tai tritaškiu paskutinę sekundę atsako T.Cavanaugh (2:3).

Vilniečiai rungtynes pradeda su Kennethu Smithu, Margiriu Normantu, Gyčiu Radzevičiumi, Tanneriu Leissneriu ir Ivanu Buva.

Žalgiriečiai į kovą stoja su Janiu Strelnieku, Karoliu Lukošiūnu, Edgaru Ulanovu, Tyleriu Cavanaugh ir Joshu Nebo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius