-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 10 01

Mūru už stringantį auklėtinį stojęs G.Žibėnas jau žvelgia į FIBA Čempionų lygą

Vilniaus „Rytas“ be pralaimėjimų pasitiks pirmąjį šio sezono tarptautinį testą FIBA Čempionų lygoje.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / LKL nuotr.

Vilniečiai Prienuose 89:66 sutriuškino „Labas Gas“ komandą ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė jau trečią pergalę paeiliui.

Po susitikimo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pirmiausia dėkojo į Prienus gausiai atvykusiems vilniečių sirgaliams.

LKL nuotr./„Ryto“ sirgaliai
LKL nuotr./„Ryto“ sirgaliai

„Apie rungtynes labai paprasti įspūdžiai – mūsų sirgaliai yra įspūdingi, fantastiški ir dar kartą jiems dėkojame. Atvažiuoja į išvyką ir taip palaiko. Eiliniam sirgaliui tai gal bus neįdomios rungtynės, bet mūsų fanai yra tikri fanai, tai tikrai džiaugiamės ir didžiuojamės juos turėdami“, – sakė „Ryto“ treneris, netrukus dar pridūręs:

„Ir fantastiški žaidėjai buvo trečiame kėlinyje.“

Paklaustas, kas konkrečiai taip veikė po ilgosios pertraukos, kai „Rytas“ daugiau nei šešių minučių atkarpą laimėjo 16:0 ir nuo 7 taškų pabėgo iki 23, G.Žibėnas išskyrė susikaupimą.

„Išėjome rimtai. Nepatiko, kaip įėjome į rungtynes, kaip pasižiūrėjome, – sakė G.Žibėnas. – Aš suprantu žaidėjus iš kažkurios pusės, kad trejos rungtynės per septynias dienas, bet ne mes pirmi, ne mes paskutiniai tokiu tempu žaidžiame. Čia tikrai ne pasiteisinimas. Turime save stumti į priekį ir kartais didžiausia kova yra prieš save. Šiandien gal tokia buvo rungtynių pradžia, plėšėmės ir kovojome prieš save, bet paskui rungtynes perlaužėme. Pasitarėme ir žaidėjai tikrai teisingai sureagavo bei padarė tai, ką privalo padaryti trečiajame kėlinyje. Tą iš šių rungtynių ir norime išsivežti.“

„Ryto“ strategas kol kas dažnai rotuoja sudėtimi, o ir šiandien trečiąjį kėlinį pradėjo kitokiu penketu negu pirmąjį.

„Aiškinamės dar tas rotacijas. Norime stebėti, ar visiems žaidėjams tos rungtynės įdomios. Stengiamės žaisti su tais žaidėjais, kurie yra tą dieną pasiruošę. Šiandien aš nusiskundimų per daug neturiu. Bet dar ieškome tų penketų. Turime daug lygiaverčių žaidėjų. Sezonas ilgas, tų bangavimų bus, mums, treneriams, reikia stebėti, kas yra geriausioje formoje, o ką reikia kažkiek pakelti ar padrąsinti“, – aiškino specialistas.

LKL nuotr./Giedrius Žibėnas
LKL nuotr./Giedrius Žibėnas

Šiose rungtynėse „Ryto“ treneris panaudojo visus 12 žaidėjų, o kol susitikimas vyksta atkakliai, stengiasi į jas įtraukti 11 krepšininkų.

Ar sudėties gylis buvo vienas „Ryto“ akcentų prieš šį sezoną?

„Sezonas ilgas, būna nelemtų traumų. Jau praeitoje spaudos konferencijoje sakiau, kad didžiausias mūsų patobulėjimas yra aukštaūgiai. Mes jų šiemet turime daugiau ir esame tikrai įvairesni. Kartais net mes, treneriai, juokaujame, kad turime gerą problemą. Norime ir daugiau pažaisti su mūsų dideliais, bet dalis jų neblogai atrodo, dalis dar turi įsibėgėti. Bet tai yra gera problema, kad tik tokių būtų daugiau“, – teigė G.Žibėnas.

Kol kas bene labiausiai vilniečių gretose stringa Lukas Uleckas. Puikiai praėjusį sezoną užbaigęs ir svarbiu faktoriumi LKL finale buvęs puolėjas per trejas rungtynes pataikė tik 1 tritaškį iš 11, pelnė po 3,7 taško ir rinko minusinį (-0,3) naudingumo balų skaičių.

LKL nuotr./Lukas Uleckas
LKL nuotr./Lukas Uleckas

Bet G.Žibėnas dėl savo snaiperio nesijaudina.

„Neskubėkime dėl žaidėjų po dvejų-trejų rungtynių spręsti. Jis labai gerai atrodė per pasiruošimo rungtynes. Dabar gal kelių metimų nepataikė, bet jį skatinome ir skatinsime, o jis iššaus tada, kai to labiausiai reikės. Tikrai dėl to nesijaudinu ir tuo labiau Lukas pats nesijaudina. Žinau, kad jis sužais ir jis pats tą žino“, – įsitikinęs treneris.

Jau ateinančią savaitę, trečiadienį, „Rytas“ pradės kovas FIBA Čempionų lygoje.

Pirmas varžovas – praėjusio sezono čempionai Tenerifės „Lenovo“ žaidėjai.

Ar komanda ir pats G.Žibėnas, dėl Lietuvos rinktinės dalyvavimo Europos čempionate prie komandos prisijungęs tik prieš mažiau nei tris savaites, jaučiasi pasiruošę iššūkiams tarptautinėje arenoje?

„Privalau išskirti gerą asistentų darbą tuo laikotarpiu, kai pats nebuvau. Jie padarė labai gerą darbą, o dar geresnį darbą padarė žaidėjai. Atvažiavo tikrai geros formos į pirmą stovyklą ir ją vis dar geriname. Prie štabo buvo prisijungęs ir Saulius Kuzminskas, tai tikrai visi treneriai įvedė komandą į šitas kovas ir turime kažkokį rezultatą, džiaugiamės, kad per pirmą tokią įtemptą savaitę taškų neiššvaistėme.

Ar esame pasiruošę žaisti prieš Čempionų lygos nugalėtojus, parodys trečiadienio rungtynės. Tai mums bus didelis testas ir turime būti jam pasiruošę“, – kalbėjo G.Žibėnas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Labas Gas“ - „Rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius