Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 26

Istorinio sugrįžimo pusiaukelėje esantys „Celtics“ įkvėpimo semiasi iš beisbolo

„Boston Celtics“ įpusėjo kelią link įspūdingiausio sugrįžimo NBA istorijoje, o įkvėpimo Masačusetso valstijos komanda semiasi iš kitos Bostono ekipos „Boston Red Sox“.
„Boston Celtics“ semiasi įkvėpimo iš beisbolo
„Boston Celtics“ semiasi įkvėpimo iš beisbolo / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr. ir Scanpix/AP nuotr.

Per visą NBA istoriją nė viena komanda nėra laimėjusi serijos po to, kai atsiliko trimis pergalėmis atkrintamųjų serijoje.

„Celtics“ tapo 151-ąja tokia komanda, kai Rytų konferencijos finale prieš „Miami Heat“ po trijų mačų krito į duobę 0-3. Bet Bostonas ginklų nesudėjo.

Nugalėję Majamio krepšininkus tiek išvykoje, tiek namuose, „Celtics“ sušvelnino serijos rezultatą iki 2-3.

„Žalieji“ tapo vos 15-ąja komanda istorijoje, kuri atsilikusi 0-3 sugebėjo laimėti du mačus paeiliui ir atkurti intrigą serijoje.

Anksčiau iš 0-3 atsilikusių 150 komandų net 92 pralaimėjo ir ketvirtą mačą bei suklupo 0-4, 44-ios ekipos laimėjo vieną mačą, bet galiausiai pralaimėjo seriją 1-4, vienuolika komandų suklupo 2-4, o trys klubai sugebėjo išlyginti serijos rezultatą, bet pralaimėjo septintąsias serijos rungtynes.

Tad „Celtics“ dabar kopia į kalną, kurio viršūnės dar nebuvo pasiekusi jokia NBA ekipa. Tačiau pavyzdį Joe Mazzullos treniruojama komanda turi.

Beveik prieš 20 metų tokioje pačioje situacijoje buvo atsidūrusi kita Bostono komanda „Red Sox“, 2004 m. atkrintamosiose atsilikusi MLB (JAV beisbolo lygos) serijoje prieš „New York Yankees“.

0-3 atsilikę „raudonieji“ nepasidavė ir sugebėjo surengti neįtikėtiną sugrįžimą bei laimėti seriją 4-3, o vėliau tapo ir lygos čempionais pirmą kartą po 86 metų laukimo.

Pagrindinė to priežastimi tapo tuometinis komandos lyderis Davidas Ortizas, o dabar jis bando įkvėpti „Red Sox“ pėdomis žengiančius „Celtics“.

„Kai atsilieki 0-3, turi du pasirinkimus: arba pasiduoti, arba tęsti kovą. O profesionaliame sporte sporte tu niekada nenori pasiduoti, – NBC kanalui sakė beisbolininkas. – Kai pasieki 0-3, nebegalvoji apie tai, kaip sudėti ginklus. Tada mąstai: „gerai, pasiekiau dugną, bet dabar žingsnis po žingsnis turiu iš to dugno lipti.“ Negali pasiekti trijų pergalių iš karto, turi tai daryti rungtynės po rungtynių.“

Įkvėpti Bostono krepšininkus bando ir kitas „Red Sox“ žaidėjas, dalyvavęs legendiniame 2004 m. sugrįžime – Kevinas Millaras.

„Bostone, čia Kevinas Millaras. Turime tikėti „Celtics“. Buvome atsilikę 0-3, bet laimėjome Majamyje, o dabar žaidžiame namuose. Noriu jus girdėti!“, – dar prieš penktąsias serijos rungtynes į sirgalius kreipėsi beisbolininkas.

Įdomu tai, kad „Celtics“ – „Heat“ serija turi ir daugiau sąsajų su legendine „Red Sox“ ir „Yankees“ akistata.

Per ketvirtąsias rungtynes Majamio „Kaseya“ arenoje apsilankė „jankių“ legendos Alexas Rodriguezas ir Derekas Jeteris. Abu jie žaidė Niujorko komandos gretose ir tame sezone, kuriame „Red Sox“ surengė istorinį sugrįžimą.

Jų apsilankymas arenoje vėl atnešė sėkmę Bostono komandai, o Majamio ekipos sirgaliai jau juokauja, kad A.Rodriguezo ir D.Jeterio negalima leisti į areną per šeštąjį susitikimą, nes tai gali užtraukti dar vieną nesėkmę „Heat“ ekipai.

Patys „Celtics“ krepšininkai dar prieš ketvirtąsias rungtynes ėmė vartoti ir „Red Sox“ išpopuliarintą frazę.

„Neleiskite mums laimėti vienų rungtynių“, – į „Heat“ krepšininkus kreipėsi Jaylenas Brownas ir Marcusas Smartas, atkartodami „Red Sox“ žaidėjų žodžius iš 2004-ųjų.

„Celtics“ laimėjo – ir jau ne kartą, o du, o iki istorinio sugrįžimo jiems liko laimėti dar du sykius.

Su „gyvenk arba mirk“ mentalitetu į pastaruosius du mačus ėję Bostono krepšininkai nebesižvalgo atgal ir bando įrašyti naują įrašą į NBA istorijos knygą.

„Esame priremti prie sienos. Žinoma, neįsivaizdavome, kad būsime šioje pozicijoje ir atsiliksime 0-3, bet tik susidūrę su sunkumais galime matyti, iš kokio molio esame drėbti, – po antrosios pergalės serijoje kalbėjo J.Brownas. – Negali būti blogiau nei atsilikimas 0-3, bet mes nesižvalgome aplink, nežiūrime į skirtingas puses, o liekame kartu ir kaunamės dėl pergalių.“

„Nežinau kodėl, bet net ir pernai mes nuolat prisidarydavome sau problemų ir apsisunkindavome sau gyvenimą, – kalbėjo kitas komandos lyderis Jaysonas Tatumas. – Bet žinau, kad tikrą komandos charakterį gali pamatyti tik tada, kai reikalai nesiklosto pagal planą. Sugebame išlikti kartu ir spręsti problemas.“

Jeigu laimės ir šeštadienį, kai „Heat“ prieš „Celtics“ Majamyje žais šeštąsias serijos rungtynes, Bostonas taps vos ketvirtąją rezultatą iš 0-3 į 3-3 pavertusia NBA ekipa.

Pastarąjį kartą tai pavyko padaryti „Portland Trail Blazers“ komandai su Arvydu Saboniu, kuri 2003-aisiais sugrįžo į seriją prieš „Dallas Mavericks“, bet galiausiai suklupo septintame mače. Istorinį sugrįžimą įgyvendinti beveik buvo pavykę ir „Denver Nuggets“ (1994 m. prieš „Utah Jazz“) ir „New York Knicks“ (1951 m. prieš „Rochester Royals“) komandoms.

„Tai pareikalaus visko. Tai bus tikros šunų pjautynės. Įsivaizduoju, kad jie žais geriau negu pastarosiose rungtynėse ir bus labai agresyvūs. Jie bandys mums smogti žaisdami namuose. Turime būti tam pasiruošę ir daryti tai, ką privalome“, – teigė J.Brownas.

Primename, kad Rytų konferencijos finalą laimėjusi ekipa NBA finale žais prieš „Denver Nuggets“, kuriame užtikrintai 4-0 susitvarkė su „Los Angeles Lakers“ krepšininkais ir laimėjo Vakarų konferenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius