Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 30

Skiepai ir infekcijos sovietmečiu: ligų protrūkius lėmė ir blogai sujungti vamzdžiai

Nuo daugelio ligų, nuo kurių egzistuoja skiepai, masiškai skiepyti Lietuvoje pradėta sovietmečiu – anksčiau skiepų nuo, pvz., tymų nebuvo. Būtent tada poliomielitas skiepais buvo visiškai išnaikintas, o difterijos, kokliušo ir kitų ligų atvejų reikšmingai sumažėjo. Tada galimybės rinktis, nori skiepyti vaikus, ar ne, nebuvo. Nelabai kam jos ir reikėjo – kadangi daug tėvų iš arti matė ar net patys buvo patyrę tymus ar poliomielitą, jie džiaugėsi, kad nuo šių ligų gali apsaugoti vaikus.
Vakcinacijos istorija, 3 dalis
Vakcinacijos istorija, 3 dalis

Tai – trečiasis ir paskutinis straipsnis iš 15min trijų straipsnių ciklo apie vakcinacijos istoriją Lietuvoje. Pirmąjį straipsnį apie vakcinaciją Lietuvoje XIX a. skaitykite paspaudę šią nuorodą. Antrąjį straipsnį apie vakcinavimą Lietuvoje tarpukariu skaitykite paspaudę šią nuorodą.

Apie vakcinaciją ir infekcinių ligų padėtį Lietuvoje tarpukariu portalui 15min pasakojo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, gydytojas infektologas, habilituotas biomedicinos daktaras Alvydas Laiškonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius