-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min organizuojama Rudens viktorina įvyko: klausimus rasite čia

Sveiki atvykę į 15min organizuojamos Nacionalinės viktorinos Rudens turą! Čia jūsų laukia 45 klausimai apie Lietuvą, suskirstyti į tris temas – Literatūra, Įžymybės bei Istorija.
15min rudens viktorina
15min rudens viktorina

Viktorinos užduotis rasite šiek tiek žemiau. Bet pirmiausia – taisyklės. Atidžiai jas perskaitykite.

Nacionalinės viktorinos Rudens turą sudaro 45 klausimai, pobūdžiu panašūs į kasmet 15min organizuojamos populiarios Nacionalinės viktorinos klausimus. Visi viktorinos klausimai yra susiję su Lietuva.

Pirmieji 15 klausimų yra susiję su Lietuvos literatūra – nuo pirmosios lietuviškos knygos iki šiuolaikinių autorių. Beje, kaip tik šiuo metu 15min organizuoja 15min metų knygos rinkimus, kuriuose balsuoti galite čia.

Kiti 15 klausimų bus susiję su įžymiais žmonėmis iš Lietuvos. Į šią temą pažiūrėta plačiai – tema apims įžymybes mokslo, sporto, kino ir kitose srityse, tiek praeities, tiek dabarties įžymybes.

Paskutiniai 15 klausimų bus susiję bus susiję su Lietuvos istorija – nuo Mindaugo laikų iki naujausiųjų laikų istorijos.

Kiekvienas viktorinos dalyvis prieš spręsdamas gali pasirinkti vieną iš dviejų viktorinos versijų – lengvesnę arba sunkesnę.

Klausimai abiejose versijose beveik identiški, bet pasirinkus lengvesnę versiją atsakymus galima rinktis iš 4 variantų. Tad dalyviai, net nežinodami atsakymo, gali bandyti jį išmąstyti „atmetimo būdu“ arba tiesiog atspėti. Panašiai kaip kasdieniuose 15min portalo testuose.

Tuo tarpu pasirinkę sunkesnį variantą dalyviai atsakymų variantų neturės – įrašyti atsakymą turės patys. Panašiai kaip gyvai vykstančioje Nacionalinėje viktorinoje.

Spręsti užduotis ir pretenduoti į prizus buvo galima nuo 2020 m. lapkričio 28 d. 19 val. iki 2020 m. lapkričio 29 d. 19 val. Dabar vis dar galite spręsti užduotis savo malonumui.

Atsakyti į visus klausimus abiejose versijose yra skirta 30 minučių, kurios bus pradėtos skaičiuoti, kai nuspręsite pradėti viktoriną ir išvysite pirmąjį klausimą. Visus klausimus atsakyti turite vienu prisėdimu – laiko sustabdyti negalima.

Kad ir kurią versiją spręsite, atsakymus išvysite tik baigę viktoriną. Kol atsakymai užsikraus, gali tekti luktelti kelias minutes.

Jeigu norite spręsti lengvesnį viktorinos variantą, spauskite mygtuką „Pradėti“ po užrašu „Rudens viktorina su atsakymų variantais“. Jei norite spręsti sunkesnį viktorinos variantą, spauskite šią nuorodą ir pateksite į straipsnį, kuriame rasite sunkesnį viktorinos variantą.

Rudens viktorina su atsakymų variantais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius