Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvoje prasidėjo geriausiųjų padelio žaidėjų žygis į Pasaulio čempionatą Lisabonoje

Šių metų lapkričio 14-20 dienomis Lisabonoje (Portugalija) vyks XIII Pasaulio padelio čempionatas, kuriame dalyvaus 16 stipriausių padelio komandų. Lietuvoje (Dubingiuose ir Kaune) vyko XIII Pasaulio padelio čempionato kvalifikacinis turnyras, kuriame dalyvavo Lietuvos, Olandijos, Jungtinės Karalystės ir Suomijos rinktinės. Kiekvienoje ekipoje rungtyniavo trys žaidėjų vyrų poros bei du atsarginiai žaidėjai. Lietuvos rinktinės sudėtyje kovojo Giedrius Vėželis, Arūnas Rozga, Luigi Pakula, Algirdas Draugelis, Tadas Misevičius, Titas Michelevičius, Skirmantas Mačinskas ir Jurgis Rudgalvis.
Lietuvoje prasidėjo geriausiųjų padelio žaidėjų žygis į Pasaulio čempionatą Lisabonoje
Lietuvoje prasidėjo geriausiųjų padelio žaidėjų žygis į Pasaulio čempionatą Lisabonoje / Organizatorių nuotr.

Pirmąją turnyro dieną dvi pergales iškovojo Jungtinės Karalystės komanda. Ji rezultatu 3:0 nugalėjo Olandijos rinktinę ir 3:0 – Suomijos komandą. Po vieną pergalę iškovojo Suomijos ir Olandijos rinktinės. Jos abi vienodu rezultatu 3:0 įveikė Lietuvos komandą. Antrąją turnyro dieną varžybos dėl lietaus persikėlė į Kauną, bet kovos padelio aikštelėse vyko ne mažiau karštai, nei pirmąją dieną. Ypač atkaklios varžybos vyko tarp Olandijos ir Suomijos rinktinių, nes komanda, Lietuvos grupėje užėmusi antrąją vietą, dar turės galimybę kovoti dėl patekimo į Pasaulio čempionatą su antrąja ekipa Šveicarijos grupėje, kur po savaitės Bazelyje tokiame pačiame kvalifikaciniame turnyre rungtyniaus Prancūzija, Austrija, Šveicarija ir Monakas.

Po įtemptos kovos rezultatu 2:1 laimėjo Olandija, o pirmąją vietą Lietuvos grupėje iškovojo jauna Jungtinės Karalystės komanda. Bet ir jai teko patirti vieną pralaimėjimą: Lietuvos rinktinės nariai kauniečiai Tadas Misevičius ir Skirmantas Mačinskas po labai atkaklios ir permainingos kovos rezultatu 7:5, 3:6, 7:6 iškovojo pergalę! Lietuvos rinktinės žaidėjai buvo patenkinti turnyru ir suteiktomis galimybėmis. Į klausimą, ko reiktų, kad Lietuvos rinktinė rungtyniautų geriau, jie vieningai atsakė: „daugiau dengtų aikštelių, gerų trenerių ir… jaunų žaidėjų, trokštančių ne tik žaisti padelį, bet ir rungtyniauti aukščiausiame lygyje“.

Tarptautinės padelio federacijos prezidentas, ne pirmą kartą besilankantis Lietuvoje, italas Daniel Patti pasidžiaugė sklandžiai vykusiu kvalifikaciniu turnyru bei taip pat labai gerai atsiliepė apie turnyro organizavimą ir sąlygas žaidėjams. Jis sakė, kad ir turnyro dalyviai buvo labai patenkinti turnyru Dubingiuose: sklandi varžybų eiga, geras maistas ir maudynės ežere bei šilti pokalbiai paliko įvairių šalių žaidėjams malonų įspūdį, o kartu ir norą sugrįžti… Daniel Patti sakė manantis, kad ir žiūrovai, atvykę į Dubingius, nepasigailėjo, o pamatę, išties, aukšto lygio padelio žaidimą, dar labiau pamils šią puikią sporto šaką. Porą Lietuvos rinktinės jaunų žaidėjų jis pakvietė pasitobulinti į Italiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius