-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

2008 metų finalo pakartojimas: nualpęs vyras ir užtikrinta Andy Murray pergalė

Antrojo seto šeštame geime „Mutua Madrid Open“ vyrų turnyro aštuntfinalį pristabdė sunegalavęs vyras. Beveik dešimt minučių medikai gaivino nualpusį vyrą, kol šis galiausiai pradėjo judinti rankas ir iš „Manolo Santana“ korto buvo išneštas ant neštuvų. Tačiau ši pertrauka geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko Andy Murray dėmesio neišblaškė ir šis netruko susitvarkyti su aštuntfinalio varžovu. Ketvirtadienį vykusiame 2008 metų Madrido „Masters“ turnyro finalo pakartojime antroji pasaulio raketė lengvai 6:4, 6:2 nugalėjo 18-ą vietą ATP reitinge užimantį prancūzą Gillesą Simoną.
AFP_A89YZ
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Šešioliktoje tenisininkų tarpusavio dvikovoje (Andy Murray pirmauja 14:2) geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas varžovui neleido susikurti nė vieno „break point’o“ galimybės, padarė 16 jeišprovokuotų klaidų, pirmo brito padavimo tikslumas siekė 70 proc., o jais laimėjo 75 proc. taškų.

Pirmame sete tenisininkai užtikrintai atliko savo padavimus, tačiau dešimtame geime keli puikūs A.Murray „backhand’ai“ leido jam pasinaudoti vienu iš dviejų turėtų „break point’ų“, kuris ir lėmė brito pergalę pirmoje dalyje.

Antrojo seto pradžioje G.Simonas nustojo žaisti agresyviai ir jau netrukus buvo nubaustas. Antroji pasaulio raketė jau antrame geime perprato varžovo padavimus ir užtikrintai išsaugojęs šią persvarą pateko į „Mutua Madrid Open“ varžybų ketvirtfinalį.

VIDEO: Murray Hits Backhand Hot Shot Madrid 2016

Pergalę iškovojęs A.Murray užsitikrino 180 ATP reitingo taškų ir 114,5 tūkst. eurų, o Madrido „Masters“ turnyro ketvirtfinalyje raketes surems su Davido Ferrero ir Tomašo Berdycho poros nugalėtoju.

A.Murray ir G.Simonas 2008 metais žaidė „Mutua Madrid Open“ finale, kai turnyras paskutinį kartą vyko ant akrilinės dangos kortų. Tąkart pergalę 6:4, 7:6(8:6) taip pat šventė antroji pasaulio raketė.

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Madride pluša ir dėl antrosios vietos ATP reitinge išsaugojimo. Kadangi pernai A.Murray tapo šio „Masters“ turnyro čempionu, antrosios pasaulio raketės titulą jis išsaugotų tik apgynęs čempiono titulą.

Apskritai A.Murray per visą savo karjerą yra iškovojęs 11-a „Masters“ serijos titulų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius