-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 21

23-ąjį gimtadienį švenčiantis Ričardas Berankis: „Didelių dovanų nelaukiu ir nemėgstu, nebent kokią smulkmeną“

Birželio 21-ąją Ričardui Berankiui – vieninteliam Lietuvos tenisininkui perkopusiam pajėgiausių pasaulio tenisininkų šimtuką – sukanka 23-eji. Šį sezoną turbūt ir pats sportininkas galėtų įvardinti pačiu sėkmingiausiu – net tik nekamuoja buvusių traumų šešėliai, ne tik galima džiaugtis įsimintinu maču su Andy Murray, bet ir pasiekta aukščiausia – 67-oji – pozicija ATP reitinge. Tai ne tik Ričardo karjeros, bet ir viso lietuviškojo teniso aukščiausias pasiekimas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Telefonu gimtadienio proga pakalbintas Ričardas Berankis ir jo treneris Remigijus Balžekas sutinko 15min.lt tarti keletą žodžių, daug laiko neturėjo – mat treniruojasi. Anot sportininko, net švęsti nėra kada.

Gimtadieniai – Vimbldone

Paklaustas apie gimtadienio šventę Ričardas prasitarė, kad audringai gimimo dienos nešvenčia – juk dažniausiai tenka sportuoti. Štai pastarosios trys tokios šventės buvo praleistos Vimbldono teniso turnyre.

„Dieną dirbam, sportuojam, o vakare tiesiog nueinam į restoraną, pavalgom, kaip visi lietuviai, sudainuojam Ričardui „ilgiausių metų“ ir tiek.“ – trumpai pasakojo treneris.

Užsiminus apie tai, ar galima būtų tikėtis, kad iki 24-ojo gimtadienio R.Berankis pasieks 24-ąją ATP vietą, jaunasis tenisininkas žadėti ir prognozuoti neskubėjo: „Na, stengiuosi, dirbu, o kaip bus žiūrėsim. Laikas parodys. Manau, svarbiausia dirbti pagal planą.“ – svarstė tenisininkas.

Treneris R.Balžekas į tokią viziją žiūrėjo kiek optimistiškiau, vyras įsitikinęs: „Aišku įmanoma. Kaip viskas susiklostys dar žiūrėsim, treniruojamės, dirbame, tačiau, kad įmanoma, tai tikrai. Kodėl ne?“

Geriausia dovana tenisininkui – sveikata

Paklaustas kokia dovana tinkamiausia tenisininkui, Ričardas atsakė kukliai: „Nelaukiu ir nemėgstu didelių  dovanų, nebent kokią smulkmeną. Didesnių net nenoriu priimti. – nusijuokė sportininkas – Aišku, teniso kamuoliukų niekas jau man nedovanoja, atneša kokią mažą smulkmeną – dėmesys svarbiausia.“ Kalbėdamas apie dovanas tenisininkas nepamiršo paminėti ir to, kad labiausiai dovanų tikisi pats iš savęs – pergalių.

Paklausus trenerio, kokią geriausią dovaną galima padovanoti tenisininkui, R.Balžekas ilgai negalvojo ir atsakė paprastai: „Sveikatos. Sportininkui geriausias palinkėjimas. Net nesvarbu kokią vietą užims, svarbu, kad būtų sveikas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius