Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Akmuo į LTS daržą: Ričardą Berankį nustebino ir nuvylė prezidento pasisakymai apie jo ligą

Šiuo metu Čekijoje besitreniruojantį Ričardą Berankį pasiekusios žinios iš Lietuvos, susijusios su jo liga, smarkiai suglumino ir nuvylė. Lietuvos teniso flagmaną nustebino teniso sąjungos prezidento Ramūno Grušo komentarai, kad jis apie sportininkui diagnozuotą astmą sužinojo tik iš spaudos. Ričardo versija yra visai kitokia.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Ulysse nuotr.

Jau šį savaitgalį Lietuvos teniso rinktinė dėl patekimo į Daviso taurės Europos/Afrikos zonos I grupę susikaus su bosniais. Nors R.Berankis dėl ligos mūsiškiams padėti negalės, 83-ioji pasaulio raketė Lauryno Grigelio, Luko Mugevičiaus ir kitų lietuvių galimybių nenuvertina.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Vaišė, Tadas Babelis, Lukas Mugevičius, Laurynas Grigelis, Rimvydas Mugevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Vaišė, Tadas Babelis, Lukas Mugevičius, Laurynas Grigelis, Rimvydas Mugevičius

„Klausimas nėra lengvas, – paklaustas, kaip vertina lietuvių šansus patekti į pirmą grupę, atsakė R.Berankis. – Bosniai turi vieną pirmo šimtuko žaidėją, tačiau kitų tenisininkų lygis, manau, yra gana panašus.“

Pats R.Berankis šiemet su bosnių lyderiu Damiru Džumhuru žaidė du kartus ir pasidalijo po pergalę. Ne paslaptis, kad šis sezonas 73-ią vietą ATP reitinge užimančiam D.Džumhurui yra pats sėkmingiausias, tačiau, pasak R.Berankio, tai gali išeiti į naudą Lietuvos tenisininkams.

„Džumhurui tai geriausi karjeros metai. Iš kitos pusės, tai gali būti pliusas Lietuvai, nes jei Džumhuras jaučia nuovargį, tai gali padaryti įtaką jo žaidimui. Reikia labai nedaug, kad iniciatyva mačo metu pereitų į Lauryno rankas“, – dėstė geriausias Lietuvos tenisininkas.

„Laurynas ir Lukas pastaruoju metu demonstravo gerus rezultatus ITF serijos turnyruose. Gali visko nutikti. Nežinau, kokia yra Džumhuro ir Mirzos Basičiaus sveikatos būklė. Daug kas priklauso nuo įvairių faktorių. Manau, kad namų sienos turėtų pagelbėti Lietuvos rinktinei. Laukia išties įdomi dvikova.“

Kalbai pakrypus apie R.Berankio ligą, 83-ioji pasaulio raketė pripažino, kad jį nustebino R.Grušo komentarai, neva šis nieko negirdėjo apie tenisininko astmą. Pasak R.Berankio, jis LTS prezidentui apie savo sveikatos būklę pranešė pats.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Grušas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Grušas

„Visų pirma, prezidentas apie viską žinojo. Nes vos tik sužinojau apie šitus savo trūkumus (ligą), aš jo paprašiau, kad man persiųstų Lietuvos antidopingo organizacijų elektroninio pašto adresus. Tai jis netrukus ir padarė. Likus savaitei iki Rio olimpinių žaidynių mes su juo buvome susitikę ir aš jam papasakojau apie astmą. Kodėl jis dabar taip kalba, tikrai nelabai suprantu, ir tokie jo žodžiai man labai nemalonūs“, – deuce.lt kalbėjo R.Berankis

R.Berankis teigia, kad vos tik sužinojo apie astmą, nedelsdamas informavo ne tik Lietuvos, bet ir pasaulines antidopingo agentūras.

„Išsiuntėm laiškus Lietuvos antidopingo organizacijoms, tarptautinei antidopingo organizacijai. Ir kitoms atsakingoms už tokius dalykus įstaigoms. Nes kitaip aš negalėčiau sportuoti. Keista, kai Lietuvoje už tokius dalykus atsakingos organizacijos teigia, kad nieko nežino. Gal jie nesitikrina elektroninio pašto. Bet dar ir dabar turiu kompiuteryje išsiųstus jiems laiškus“, – kalbėjo R.Berankis.

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas „US Open“ turnyre nugalėjo Ričardą Berankį
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas „US Open“ turnyre nugalėjo Ričardą Berankį

Nustebęs liko ne tik R.Berankis – pagrindinis lietuvio treneris Dirkas Hordorffas taip pat teigė apie viską pranešęs R.Grušui ir įspėjęs, kad įspūdingų rezultatų Rio de Žaneiro olimpiadoje tikėtis nereikėtų.

„Prieš R.Berankio mačą olimpinėse žaidynėse aš kalbėjausi su R.Grušu ir papasakojau apie jo ligą. Įspėjau, kad tikėtis gerų rezultatų nevertėtų, nes dėl astmos jis dabar daro fizinio rengimo specialias programas. Kad vyksta sudėtingas procesas“, – klabėjo D.Hordorffas.

„Jis žinojo. Ir aš nesuprantu, kodėl jis taip kalba“, – treneriui antrino geriausias Lietuvos tenisininkas.

Astma galėjo smarkiai paveikti 83-iosios pasaulio raketės pasirodymą Rio olimpinėse žaidynėse, kurių starte geriausias Lietuvos tenisininkas nepajėgė laimėti nė vieno geimo prieš australą Johną Millmaną.

R.Berankis prieš kelias dienas lankėsi pas specialistus Vokietijoje, medikai toliau atlieka jo sveikatos tyrimus ir gilinasi į astmos sudėtingumą.

„Prieš keletą dienų praėjau dar vieną sveikatos patikrinimą. Judu labai teisinga linkme. Belieka tik toliau dirbti ir sekti rezultatus. Šiuo metu esu Čekijoje, treniruojuosi. Dėl planų kol kas dar nesu tikras. Gal vyksiu į turnyrą Sankt Peterburge, o gal ir ne. Spręsiu artimiausiu metu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius