Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 04 24

Į moterų tenisą žengianti Akvilė Paražinskaitė turės savo vardo rėmimo fondą

Lietuvos moterų teniso viltis 17-metė Akvilė Paražinskaitė sulaukė verslininkų pagalbos. Vilniuje „Terazza“ restorane pristatytas baldų gamintojo Petro Narbuto iniciatyva kuriamas Akvilės Paražinskaitės paramos fondas, kurio tikslas – padėti jaunajai tenisininkei siekti šios sporto šakos aukštumų. Jau kurį laiką su A.Paražinskaite dirba geriausias šalies treneris Remigijus Balžekas, kurio manymu, pasaulio tenisininkų 50-ukas – jai ne riba.
Akvilė Paražinskaitė
Akvilė Paražinskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Fondo sistema paprasta – visi norintys prisidėti verslininkai gali įnešti tam tikrą sumą pinigų į fondą ir tapti steigėjais. Prie jau įsteigto fondo bus galima prisidėti ir vėliau. Ateityje tikimasi, kad šio fondo lėšomis bus remiama ne tik A.Paražinskaitė bei jos kelionės į varžybas bei treniruotes užsienyje, bet ir kiti jauni Lietuvos tenisininkai. 

Kaip sakė tenisininkės tėvas Vytas Paražinskas, fondas turėtų vadintis ne paramos, o „investicinis“: „Manau, kad tai yra investicija ne tik į mano dukrą Akvilę, bet ir į kitus sportininkus, į Lietuvą. Tokie sportininkai garsina mūsų šalį užsienyje, dėl ko mums visiems tampa tik dar lengviau dirbti“.

Akvilė Paražinskaitė
Akvilė Paražinskaitė

A.Paražinskaitė dėkojo fondo kūrėjams bei žadėjo sunkiai ir atkakliai dirbti, pažymėdama, kad laukia labai sunkūs metai, kai sportininkė bandys iš jaunimo įsibrauti į moterų tenisą.

„Netrukus išskrisiu į Italiją, kur žaisiu jaunių turnyruose. Juose mano tikslas yra užsitikrinti aukštą reitingą ir patekti į jaunimo olimpines žaidynes rugpjūtį Nankine (Kinijoje). Labai noriu atstovauti Lietuvai – man būtų garbė. Po olimpiados žaisiu jau vien moterų turnyruose. Viską stengiamės daryti palaipsniui, per daug nežiūrint į priekį – po vieną turnyrą, po vieną mačą, žingsnis po žingsnio“, – pasakojo A.Paražinskaitė.

Neseniai su 17-mete tenisininke dirbti pradėjęs buvęs geriausio šalies tenisininko Ričardo Berankio treneris R.Balžekas teigė, kad jo naujosios auklėtinės potencialas yra labai didelis, tačiau dabar tikslas ne reitingas, o žaidimo gerinimas.

„Mūsų tikslas yra išmokti žaisti tenisą taip, kad tas reitingas vėliau „ateitų“ pats. Niekas pasaulyje nedirba dėl skaičiukų, dirbama dėl progreso, o reitingas „ateina“. Žinoma, kad reitingas yra rimtas dalykas, tačiau jo neakcentuojame ir apie konkretų skaičių nekalbame. Kita vertus, mano manymu, Akvilei šimtukas ir turbūt 50-tukas nėra riba“, – tikino R.Balžekas.

Mūsų tikslas yra išmokti žaisti tenisą taip, kad tas reitingas vėliau „ateitų“ pats. Niekas pasaulyje nedirba dėl skaičiukų, dirbama dėl progreso, o reitingas „ateina“.

Geriausias Lietuvos teniso treneris A.Paražinskaitės charakterį lygino su R.Berankio, teigdamas, kad abu sportininkai pirmiausia pasižymi darbštumu.

„Dar praėjo mažai laiko, tačiau jei netikėčiau jos galimybėmis ir potencialu – nedirbtume kartu. Jau gerai ją pažįstu, jos charakteris pasižymi užsispyrimu – ji labai tvirto ir individualaus charakterio. Tenise tai labai reikalinga. Akvilė turi begalinį norą, užsibrėžto tikslo siekimą. Tuo ji panaši ir į R.Berankį – abu yra tikrai darbštūs“, – sakė R.Balžekas.

Treneris taip pat džiaugėsi verslininkų kuriamu fondu ir skaičiavo, kad vienerius batelius A.Paražinskaitė sudėvi vidutiniškai per 3-5 dienas. Per metus treniruotėms reikalingų kamuoliukų skaičius jau siekia ne vieną tūkstantį.

Naujienas apie Akvilę sekite jos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius