-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

Amerikietis Alexas Bogomolovas: „Aš noriu žaisti už Rusiją“

Amerikiečių tenisininkas Alexas Bogomolovas pareiškė, kad Daviso taurės varžybose norėtų žaisti už Rusiją. Sportininkas pareiškė, kad svajoja žaisti už šalį, kurioje gimė.
Alexas Bogomolovas
Alexas Bogomolovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

28-erių metų A.Bogomolovas jaunesnysis gimė Maskvoje, būdamas devynerių metų jis kartu su šeima išvyko į Meksiką, 1992 metais persikėlė į Jungtines Amerikos Valstijas.

Žaidėjas atstovauja Amerikai nuo 2002 metų, kuomet tapo profesionaliu žaidėju. A.Bogomolovas dar niekada nežaidė Daviso taurės varžybose. Šiuo metu jis užima 36-ą poziciją pasaulio reitinge ir yra ketvirta JAV raketė.

Jo tėvas Alexas Bogomolovas – žinomas Sovietų Sąjungos teniso treneris. Be kitų žaidėjų treniravo Jevgenijų Kafelnikovą ir Andrejų Medvedevą.

„Tai buvo mano svajonė, ir aš noriu baigti karjerą žaisdamas už Rusiją“, – pareiškė A.Bogomolovas po pergalės Sankt Peterburge vykstančiame teniso turnyre.

Rusija vasario 10–12 d. pirmame Daviso taurės rate žais su Austrija.

Pagal taisykles Rusijos teniso asociacijos atstovai turi kreiptis į tarptautinę teniso federaciją su prašymu leisti A.Bogomolovui Daviso taurėje žaisti po šios šalies vėliava. Jeigu prašymas bus patenkintas, sportininkas galės dalyvauti varžybose praėjus šešiems mėnesiams nuo prašymo pateikimo.

Tarptautinės teniso federacijos atstovai pareiškė, kad gavo tokį prašymą iš Rusijos pusės ir svarstys jį artimiausiame Daviso taurės komiteto posėdyje gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius