Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30

Andy Murray: „Jeigu oro sąlygos prastos, dėl žaidimo ant grunto turėtų spręsti patys žaidėjai“

Andy Murray savaitgalį pasiekė „Roland Garros“ varžybų ketvirtfinalį, kuriame nugalėjo amerikiečių milžiną Johną Isnerį rezultatu 7:6 (11:9), 6:4, 6:3. Ši dvikova buvo sustabdyta dėl lietaus, o antroji pasaulio raketė buvo nepatenkinta, kad tai nebuvo padaryta anksčiau. Škotas taip pat atskleidė savo nuomonę apie reitingo taškus olimpinėse žaidynėse.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

„Akivaizdu, kad pirmasis setas buvo raktas į pergalę visame mače. Neturėjau geros galimybės laimėti iki pat pratęsimo, – teigė britas. – Jame man kelis kartus pasisekė, o jis padavė išties nuostabiai. Kelis kartus atrėmiau jo stiprius šūvius ir sugebėjau nugalėti.“

Šis mačas dėl lietaus buvo valandai sustabdytas, tačiau antroji pasaulio raketė jį nutraukti prašė gerokai anksčiau:

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Johną Isnerį
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Johną Isnerį

„Kai bandai atremti J.Isnerio smūgius, tai turi būti labai vikrus. Privalai judėti labai greitai, o jei neturi sukibimo su aikšte, tai labai lengvai gali gauti traumą. Norėjau, kad mačas būtų nutrauktas anksčiau. Aikštė jau buvo netinkama rungtyniauti ir po kelių sužaistų taškų pradėjo labai stipriai lyti.

Suprantu, kad nėra lengva nustatyti kada žaidimas turėtų būti sustabdytas, tačiau manau, kad tenisininkai patys turėtų priimti šį sprendimą. Jeigu jie jaučiasi blogai, tai mačą reikia nutraukti. Sužaidęs neprotingai gali labai rimtai susižeisti.“

A.Murray spaudos konferencijoje taip pat buvo paklaustas ir apie šiomis dienomis itin populiarią temą apie olimpines žaidynes bei reitingo taškus jose.

„Pagrindinė priežastis, kodėl jose dalyvauju, tai aukso medaliai. Nemanau, kad reitingo taškai šioms varžyboms yra reikalingi, – atviravo A.Murray. – Man olimpinis turnyras yra labai ypatingas ir jame rungtyniauti ketinu visuomet, kai tik būsiu reikiamame lygyje.

Nesuprantu kitų žaidėjų nenoro jose dalyvauti. Nemanau, kad su šiuo turnyru reikia kažką keisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius