-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17

Antra „Australian Open“ diena: įspūdingas I.Karlovičiaus pasirodymas, sublizgėjęs JAV talentas ir puikus S.Williams startas

Antradienį „Australian Open“ čempionate sužaistos paskutinės pirmojo etapo dvikovos, kuriose netrūko nei galingų pasirodymų, nei įspūdingų maratonų. Pažvelkime į keturis įdomius antros turnyro dienos aspektus.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Australijoje yra vietos senukams

Kai 1970 metais „US Open“ čempionatas lemiamame sete įvedė pratęsimo taisyklę, iškilo grėsmė, kad tenise, įskaitant ir „Didžiojo kirčio“ turnyrus, beprotiškų maratonų nebeliks. Laimei, „Roland Garros“, Vimbldono ir „Australian Open“ turnyrai tokios taisyklės sau nepritaikė.

Antradienį teniso mūšius Melburne stebėję žiūrovai galėjo išvysti turbūt įspūdingiausią šio „Australian Open“ čempionato dvikovą, kurioje raketes surėmė kroatas Ivo Karlovičius ir argentinietis Horacio Zeballosas.

Iš viso pastarųjų tenisininkų dvikova truko penkias valandas ir šešiolika minučių. Paskutinis setas, kuriame 22:20 triumfavo I.Karlovičius, tęsėsi daugiau nei pustrečios valandos, t.y. beveik pusę viso mačo laiko.

Neįtikėtiną pergalę pirmame „Australian Open“ čempionato starte 21-oji pasaulio raketė pažymėjo ir įspūdingu rekordu – iššovė 76-is padavimus be atsako ir ženkliai aplenkė ligi tol rekordo savininku buvusį Joachimą Johanssoną, kuris 2005 metais Andre Agassiui išrašė 51 „ace’ą“.

Antrame „Australian Open“ etape I.Karlovičius susitiks su vardinį kvietimą gavusiu kortų šeimininku Andrew Whittingtonu. Šis pirmame varžybų rate įveikė 86 pasaulio raketę Adamą Pavlaseką 6:4, 4:6, 6:2, 6:3.

Beje, antradienį pergalę iškovojo ir 37-erių metų I.Karlovičiaus bendraamžis Radekas Štepanekas. 102-ą vietą reitinge užimantis čekas 6:2, 7:6 (7:1), 6:3 patiesė rusą Dmitrijų Tursunovą.

„Scanpix“ nuotr./Ivo Karlovičius prieš Horacio Zeballosą
„Scanpix“ nuotr./Ivo Karlovičius prieš Horacio Zeballosą

Lauryną Grigelį pernai įveikęs amerikietis – nauja JAV teniso žvaigždė

Užsienio žiniasklaidoje pastaraisiais metais nuolat buvo spėliojama, kas atgaivins JAV tenisą. Ieškota žaidėjo, kuris galėtų prilygti legendiniams Andy Roddickui, Jamesui Blake’ui, broliams Bryan’ams arba auksinės kartos atstovams Andre Agassiui, Michaelui Changui, Jimui Courier. Reilly Opelka gali būti tas jaunasis JAV atstovas, kuriam ateityje pavyks paragauti „Didžiojo kirčio“ turnyrų šlovės.

R.Opelka, kuris praeitą sezoną nugalėjo Lietuvos tenisininką Lauryną Grigelį, daugeliui padarė didelį įspūdį, kai tik po atkaklios penkių setų kovos 4:6, 6:4, 2:6, 6:4, 4:6 nusileido vienuoliktajai pasaulio raketei belgui Davidui Goffinui.

„Scanpix“ nuotr./Reilly’is Opelka
„Scanpix“ nuotr./Reilly’is Opelka

Būdamas 211 cm ūgio ir disponuodamas žvėriškais padavimais, 19-metis tenisininkas dažnai yra prilyginamas Ivo Karlovičiui ar Johnui Isneriu, bet už pastaruosius R.Opelka kur kas geriau žaidžia nuo galinės linijos. Taip tikriausiai yra todėl, kad būdamas mažas R.Opelka su treneriui Tomu Gulliksonu daugiausia plušo ant grunto kortų.

„Australian Open“ čempionato pirmame etape R.Opelka parodė, kad jo laukia labai šviesi ateitis.

Bet R.Opelka – ne vienintelis talentingas JAV tenisininkas. Australijoje taip pat dalyvauja (arba dalyvavo) Francesas Tiafoe, Tayloras Fritzas, Noah Rubinas ir Michaelas Mmoh, kuriems taip pat nestinga talento.

Serena Williams į Australiją atvyko ne juokauti

„Į Australiją atvykau ne tam, kad pralaimėčiau pirmam arba antram etape. Aš čia atkeliavau išvis nenusiteikusi pralaimėti“, – po sėkmingo starto „Australian Open“ čempionate Serenos Williams akyse blykstelėjo kovotojos ugnelė.

Panašu, kad šie amerikietės žodžiai – ne iš piršto laužti. Savo kampaniją Melburne S.Williams atidarė puikia pergale 6:4, 6:3 prieš itin talentingą šveicarę Belindą Benčič.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serena Wiliams
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serena Wiliams

Nors nežaidė nuo 2016 metų rugsėjo, antroji pasaulio raketė pertraukos metu laiko veltui neleido. Startą Melburne 35-erių tenisininkė pažymėjo puikiu žaidimu. Antradienio naktį S.Williams sekėsi viskas – ir padavimai, ir priėmimai, ir atakos. B.Benčič korte atrodė tarsi išsigandęs triušis, kurio likimas ne jo paties, o medžiotojo rankose.

Iš visų „Australian Open“ čempionato favoričių, įskaitant ir pirmąją pasaulio raketę Angelique Kerber, S.Williams startavo geriausiai.

Gaelis Monfilsas – juodasis „Australian Open“ čempionato arkliukas?

Prieš „Australian Open“ čempionato pradžią, suprantama, favoritais buvo įvardyti Andy Murray ir Novakas Džokovičius, o netikėtai iššauti galinčiais tenisininkais – Stanas Wawrinka, Milošas Raoničius, Kei Nishikoris ir netgi Nickas Kyrgiosas. Apie Gaelio Monfilso galimybes niekas per daug negalvojo.

Ir panašu, kad to nedarė veltui. „Australian Open“ čempionato pradžioje G.Monfilsas driokstelėjo taip, kad lengvame šoke buvo ir „Eurosport“ kanalo komentatoriai, po pergalės negailėję liaupsių šeštajai pasaulio raketei.

Geriausias Prancūzijos tenisininkas antradienį Melburne vos per valandą ir 36 minutes 6:2, 6:3, 6:2 užtikrintai sutriuškino 53-ią vietą ATP reitinge užimantį 23-ejų čeką Jiri Vesely.

53-ia vieta klasifikacijoje – galbūt ir ne pats pavojingiausias varžovas šeštajai pasaulio raketei, tačiau J.Vesely tikrai ne tas tenisininkas, kurį būtų galima taip triuškinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius