-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

„Australian Open“ apžvalga: mažvaikiškas Stano Wawrinkos ginčas ir stebinanti amerikietė

Devintoji „Australian Open“ čempionato diena Melburne pažymėta vaikišku šveicaro Stano Wawrinkos ir prancūzo Jo-Wilfriedo Tsonga ginču, Rogerio Federeriu patekimu į pusfinalį bei dar sykį nustebinusiu amerikietės CoCo Vandeweghe pasirodymu.
Gražiausios devintos „Australian Open“ dienos nuotraukos
Gražiausios devintos „Australian Open“ dienos nuotraukos / „Scanpix“ nuotr.

Stano Wawrinkos pergalė pažymėta mažvaikišku ginču

Kaip yra minėjęs pats Stanas Wawrinka, kuo tolimesnius turnyro etapus jis pasiekia, tuo geriau žaidžia. Šiuos ketvirtosios pasaulio raketės žodžius ne kartą patvirtino ir Novakas Džokovičius, Rogeris Federeris, Andy Murray, Tomašas Berdychas ir kt.

Ir iš tiesų kiekvieną dieną S.Wawrinka „Australian Open“ čempionate žaidžia vis geriau. Jei praeituose etapuose geriausias Šveiarijos tenisininkas vargo su kur kas žemesnį reitingą turinčiais tenisininkais, tai šįkart trijuose setuose gana lengvai 7:6, 6:4, 6:3 nugalėjo dvyliktąją pasaulio raketę prancūzą Jo-Wilfriedą Tsongą.

Iki antrojo seto vidurio daugiau iniciatyvos priklausė J.-W. Tsonga, tačiau tuomet supratęs, kad perdėm pasyvi taktika jam ne prie širdies, S.Wawrinka pradėjo dominuoti ir tada dėl mačo baigties iš esmės abejonių neliko.

Didelį įspūdį šioje dvikovoje paliko S.Wawrinkos progų išnaudojimas – pasinaudota visais trim „break point’ais“, po vieną kiekviename sete. Savo ruožtu J.-W. Tsonga iš 6 turėtų pasinaudojo tik vienu.

Į „Australian Open“ čempionato pusfinalį Šveicarijos tenisininkas pateko trečią kartą per pastaruosius ketverius metus. Dėl patekimo į finalą ketvirtoji pasaulio raketė susikaus su tautiečiu Rogeriu Federeriu.

Beje, mače tarp S.Wawrinkos ir J.-W. Tsonga užfiksuotas kuriozinis momentas, kai pertraukėlės metu tenisininkai it maži vaikai pradėjo ginčytis, kodėl vienas į kitą žiopso.

Vienas socialinio tinklo vartotojas išvertė šią S.Wawrinkos ir J.-W. Tsonga diskusiją.

Rogeris Federeris artėja link 18-ojo „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulo

Septynioliktoji pasaulio raketė Rogeris Federeris vis labiau artėja prie pagerinto savo paties rekordo – aštuonioliktojo titulo „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Aštuntfinalyje įveikęs geriausią Japonijos tenisininką Kei Nishikorį, šįkart šveicarų maestro 6:1, 7:5, 6:2 lengvai susidorojo su vokiečiu Miša Zverevu, kuris prieš tai užbaigė Andy Murray pasirodymą „Australian Open“ čempionate.

Nors antrame sete atsiliko 1:3 ir buvo trumpam iškritęs iš ritmo, R.Federeris pergalę vis tiek iškovojo per pusantros valandos.

R.Federeris „Australian Open“ čempionu iš viso yra tapęs keturis kartus: 2004, 2006, 2007 ir 2010 metais. Šiemet jis gali tapti vos trečiu tenisininku istorijoje, Melburne triumfavusiu penkis sykius.

Fantastiškas amerikietės pasirodymas

Visus „Australian Open“ čempionate stebinanti amerikietė CoCo Vandeweghe driokstelėjo ir vėl.

35-ą vietą WTA reitinge užimanti C.Vandeweghe per 72-i valandas nugalėjo dvi kur kas pajėgesnes varžoves – pirmąją pasaulio raketę ir titulą gynusią vokietę Angelique Kerber bei geriausią Ispanijos tenisininkę Garbine Muguruzą (WTA-4).

Pastarąją C.Vandeweghe nugalėjo antradienio rytą. Mačo pradžia pranašavo atkaklią kovą, tačiau taip toli gražu nebuvo. Pirmame sete rezultatui esant 3:3 JAV tenisininkė įjungė aukščiausią pavarą ir laimėjo devynis iš kitų dešimties geimų. G.Muguruza į lagaminą namo įsimetė dar ir “riestainį” – 6:4, 6:0.

Savo charizma ir atvirumu gerbėjų būrį be perstojo auginanti C.Vandeweghe mače atliko 31 smūgį be atsako ir padarė 20 neišprovokuotų klaidų. G.Muguruzos statistika žymiai kuklesnė – 14 smūgių be atsako ir 16 klaidų.

25-erių metų JAV tenisininkė į „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį pateko pirmą kartą karjeroje. Dėl finalo ji kausis su tautiete Venus Williams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius