-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 15

Auksinis britas: įspūdingame keturių valandų olimpiniame finale – Andy Murray triumfas ir istorinis rekordas

Juano Martino del Potro pasaka Rio de Žaneire baigėsi skaudžiu pralaimėjimu įspūdingoje kovoje. 141-oji pasaulio raketė olimpinio teniso turnyro finale rodė ragus, tačiau jie geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui Andy Murray pernelyg daug baimės neįvarė. 29-erių metų škotas naktį iš sekmadienio į pirmadienį vykusiame finale J.M. del Potro po keturių valandų kovos nugalėjo 7:5, 4:6, 6:4, 7:5 ir tapo pirmu tenisininku istorijoje, sėkmingai apgynusiu olimpinio čempiono titulą.
Olimpinio teniso turnyro nugalėtojams įteikti medaliai
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtame sete J.M. del Potro varžovo padavimus perprato net tris kartus, pirmavo 5:3, tačiau sunkiai kojas bepavelkančiam Argentinos tenisininkui nesisekė išsaugoti persvaros. Galiausiai rezultatui esant 5:5 jautį už ragų griebė jau A.Murray – geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas laimėjo du geimus iš eilės ir šventė nuostabią pergalę.

A.Murray 141-ąją pasaulio raketę aštuntoje tarpusavio dvikovoje nugalėjo šeštą kartą.

A.Murray tai buvo jau aštuoniolikta pergalė iš eilės. Išvis iš pastarųjų 30-ies dvikovų geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas laimėjo net 29-ias.

A.Murray olimpinėse žaidynėse triumfavo antrą kartą iš eilės. Jis yra vienintelis tenisininkas per visą olimpiados istoriją, kuriam pavyko tai padaryti.

Tuo tarpu J.M. del Potro olimpinio teniso turnyro finale žaidė pirmą kartą. 2012 metais Londone jis pasiekė pusfinalį, o bronziniame mače nugalėjo pirmąją pasaulio raketę Novaką Džokovičių.

Nors ir nusileido A.Murray, 27-erių metų argentiniečiui ši olimpiada susiklostė puikiai. Rio de Žaneire J.M. del Potro nugalėjo du pirmo ATP penketuko tenisininkus (Rafaelį Nadalį ir Novaką Džokovičių) ir pirmą kartą po daugiau nei dvejų metų pertraukos iškovojo penkias pergales iš eilės.

Kiek anksčiau bronziniame mūšyje triumfavo šeštoji pasaulio raketė Kei Nishikoris, po labai atkaklios kovos 6:2, 6:7 (1:7), 6:3 nugalėjęs J.M. del Potro pusfinalyje išvarginusį geriausią Ispanijos tenisininką Rafaelį Nadalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius