Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 26

„Australian Open“ finale triumfavo Rafaelį Nadalį palaužęs Stanislas Wawrinka

Sekmadienį baigėsi atvirasis Australijos teniso čempionatas, kurio vyrų vienetų finale kovėsi pirmoji pasaulio raketė ispanas Rafaelis Nadalis ir aštuntasis pagal skirstymą šveicaras Stanislas Wawrinka. Pastarasis po 2 val. ir 21 min. trukusio kovos palaužė ispano pasipriešinimą 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 ir pirmą kartą karjeroje laimėjo „Didžiojo kirčio“ turnyrą.
Snislas Wawrinka triumfuoja
Snislas Wawrinka triumfuoja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki šio finalo nė karto „Didžiojo kirčio“ turnyro nelaimėjęs 28 metų S.Wawrinka tarpusavio dvikovose su 27 metų R.Nadaliu buvo pralaimėjęs visus 12 kartų. Negana to, šveicaras nė karto nebuvo laimėjęs net seto.

Vis dėlto, S.Wawrinka finalą pradėjo galingai, laimėdamas pirmuosius du setus ir pasiųsdamas ispanui aiškią žinią – jis pasirengęs laimėti. R.Nadaliui mačo pradžioje prireikė pagalbos, kai ispanas pajuto skausmą nugaroje, tačiau po trumpo masažo žaidė toliau. Jį ypač paskatino žiūrovai, nors aiškiai matėsi, kad trauma yra skausminga.

Trečiąjį setą R.Nadalis pradėjo galingai (3:0) ir nors vėliau setas ėjo taškas į tašką, tačiau ispanas jį pagaliau laimėjo 6:3. Nepaisant R.Nadalio neblogo žaidimo, buvo aiškiai matyti, kad ispanui nugara kelia nemenkus skausmus ir jis negali žaisti iš visų jėgų.

Ketvirtajame vėl atsigavo šveicaras, vieno iš geimų metu atlikęs du ace'us iš eilės, ir išsiveržė į priekį 4:2. Pergalės S.Wawrinka iš rankų nebeišleido ir galutinai palaužė R.Nadalio pasipriešinimą.

Per šią dvikovą šveicaras atliko net 19 ace'ų, o R.Nadaliui tai pavyko padaryti tik kartą.

„Australian Open“ prizų fondą šiemet iš viso sudarė 30 mln. JAV dolerių, o nugalėtojui atiteko 2,43 mln. dolerių ir 2000 ATP reitingo taškų.

S.Wawrinka po šios pergalės ATP reitinge šoktels į trečiąją vietą, aukščiausią savo karjeroje, ir pirmą kartą aplenks savo tautietį Rogerį Federerį, kuris iš „Australian Open“ pasitraukė pusfinalyje ir nukrito į 8-ąją reitingo poziciją.

Stanislas Wawrinka
Stanislas Wawrinka

R.Nadalis per savo karjerą yra triumfavęs trylikoje „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų, tarp kurių ir 2009 metų „Australian Open“ varžybos, o šis nesėkmingai susiklostęs finalas jam buvo devynioliktas.

Šis čempionatas ispanui nesusijęs su pačiais maloniausiais prisiminimais. 2006 ir 2013 metais R.Nadalis pirmenybes Melburne praleido dėl traumų, o 2010 ir 2011 metais ketvirtfinalyje dėl traumų Ispanijos tenisininkas turėjo pripažinti atitinkamai škoto Andy Murray bei tautiečio Davido Ferrero pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius