-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 30

„Australian Open“: paaiškėjo dvejetų čempionai (rezultatai)

Melburne besibaigiančioje atvirosiose Ausralijos teniso pirmenybėse („Australian Open“) paaiškėjo dvejetų čempionai vyrų, moterų ir mišriose varžybose.
Mišrių dvejetų čempionai slovėnė Katarina Srebotnik ir kanadietis Danielis Nestoras.
Mišrių dvejetų čempionai slovėnė Katarina Srebotnik ir kanadietis Danielis Nestoras. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Slovėnė ir kanadietis – Australijos teniso pirmenybių mišrių dvejetų čempionai

Atvirųjų Australijos teniso pirmenybių mišrių dvejetų varžybas laimėjo 28 metų slovėnė Katarina Srebotnik bei dešimčia metų vyresnis kanadietis Danielis Nestoras.

Antroji pagal reitingą turnyre skirstyta čempionų pora sekmadienį finale 6:3, 3:6, 10:7 nugalėjo taivanietę Chan Yung–Jan bei australą Paulą Hanley'į.

Tai buvo jau penktasis K. Srebotnik iškovotas „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyro mišrių dvejetų titulas su ketvirtuoju partneriu. Du turnyrus slovėnė laimėjo poroje su serbu Nenadu Žimonjičiumi.

Tuo tarpu šešių „Didžioji kirčio“ serijos turnyrų nugalėtojas D. Nestoras Melburno korte triumfavo jau antrą kartą – 2007 metais kanadietis mišrių dvejetų varžybas laimėjo poroje su ruse Jelena Lichovceva.

Kartu su pagrindiniu prizu nugalėtojams atiteko ir 135 500 Australijos dolerių čekis, o finalą pralaimėjusi taivanietės ir australo pora tenkinosi 67 500 dolerių suma.

Amerikiečiai dvyniai vėl apgynė Australijos teniso pirmenybių čempionų titulą

Atvirųjų Australijos teniso pirmenybių vyrų dvejetų čempionų titulą vėl apgynė amerikiečiai dvyniai Bobas ir Mike'as Bryanai.

Tai buvo jau trečioji iš eilės (2009–2011) bei iš viso penktoji jų pergalė Melburne. Pirmuosius du kartus B. ir M. Bryanai čia nugalėjo 2006 bei 2007 metais.

Favorite laikyta JAV tenisininkų pora šeštadienį finale per 68 minutes 6:3, 6:4 nugalėjo Indijos atstovus – Maheshą Bhupathį bei Leanderį Paesą.

Tai buvo jau dešimtas 32–ejų metų amerikiečių laimėtas „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyras žaidžianti poroje. Jie yra laimėję atvirąsias Prancūzijos pirmenybes (2003), JAV čempionatą (2005, 2008 ir 2010) bei triumfavo Vimbldono (2006) turnyre.

Kartu su pagrindiniu prizu nugalėtojams, kurių sąskaitoje jau 68 laimėti ATP serijos turnyrai, atiteko 454 500 Australijos dolerių čekis, o Indijos tenisininkai tenkinosi 227 250 dolerių suma.

Moterų dvejetus laimėjo argentinietė ir italė

Atvirųjų Australijos teniso pirmenybių moterų dvejetų čempionėmis tapo favoritės argentinietė Gisela Dulko ir italė Flavia Pennetta.

Finale jos po 2 valandų ir 11 minučių kovos 2:6, 7:5, 6:1 įrodė savo pranašumą prieš dvyliktą pagal skirstymą baltarusės Victorijos Azarenkos ir rusės Marijos Kirilenkos porą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius