-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26

Australijos teniso legenda Rodas Laveris bus pagerbtas bronzine statula Brisbene

2019-aisiais Brisbene iškils bronzinė Australijos teniso legendos Rodo Laverio statula. Ją planuojama pastatyti prie senųjų Miltono teniso aikštynų, kuriuose anksčiau vyko „Australian Open“ čempionatas. Tai taps paminklu tiems teniso laikams, kai teniso pasaulyje žibėjo australai R.Laveris, Roy'us Emersonas, Malas Andersonas, Ashley Cooperis bei Patas Rafteris.
Rodas Laveris
Rodas Laveris / „Scanpix“/AP nuotr.

Bronzinė R.Laverio statula bus realių tenisininko išmatavimų. Ji pavaizduos sportininką 1969 m. mače, kai jis kaitinant 40 laipsnių karščiui turėjo rungtyniauti prieš Tony Roche.

Tuomet R.Laveriui buvo 30 metų. Jis buvo daugelio trofėjų savininkas bei savo vardą teniso pasaulyje jau turintis sportininkas. Tuo tarpu T.Roche dar buvo tik 23 metai, o jis buvo vadinamas itin perspektyviu tenisininku. Jų 1969-aisiais sužaistas pusfinalio susitikimas vadinamas vienu gražiausių Miltono kortuose sužaistų mačų istorijoje. Dabar šis aikštynas vadinamas „Frew“ teniso parku.

Antrojo seto galutinis rezultatas buvo 22:20, nes tais laikais nebuvo žaidžiami pratęsimai. R.Laveris pergalę iškovojo tik po alinančios penkių setų kovos. Teigiama, kad siekiant atsivėsinti, tenisininkai po savo kepurėmis nešiojo šlapius kopūstų lapus.

Tenisininko skulptūroje teisėjas laikys lentelę su rezultatu „21:20“. Taip norima parodyti kiekvieno taško svarba bei atkakli kova šiame mače.

„Senasis Miltono teniso centras R.Laveriui yra labai svarbus, nes jis čia laimėjo savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą 1962 m., – pasakojo istorikas Peteris Rasey. – Mačas 1969-aisiais buvo labai ypatingas. Jame buvo daug streso, emocijų, o karštis buvo nepakeliamas.

Tokia drėgmė ir temperatūra įmanoma tik Australijoje sausio mėnesį. Tai buvo labai ilga dvikova, nes nebuvo pratęsimų. Tačiau pabaigoje taškai vis tiek buvo labai gražūs ir atkaklūs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius