Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

Berankis: Vimbldone pasirodžiau puikiai

Pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis ir treneris Remigijus Balžekas prisipažino, kad šiemet prestižiniame Vimbldono teniso turnyre buvo užsibrėžę aukštesnius tikslus, tačiau pirmą pasirodymą suaugusiųjų „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyre įvertino kaip puikų.
R.Berankis džaiugėsi savo pasirodymu pirmajame per karjerą „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre
R.Berankis džiaugėsi savo pasirodymu pirmajame per karjerą „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre. / Knygnesys.co.uk nuotr.

Po kvalifikacinių varžybų į pagrindines varžybas iškopęs 20-metis lietuvis įveikė vieną Vimbldono ratą, tačiau suklupo antrajame – rezultatu 5:7, 6:4, 3:6, 4:6 nusileido 30-ajai planetos raketei ispanui Feliciano Lopezui.

„Buvome užsibrėžę tikslą įveikti du ratus, tačiau pasirodėme labai gerai. Kovoje su F.Lopezu nepavyko išplėšti penktojo seto tik dėl dviejų klaidelių. Kada nors tos klaidelės gali ir baigtis. Anksčiau klaidų būdavo daugiau, o dabar tik dvi“, – Vilniuje šiuo metu besitreniruojantį R.Berankį gyrė R.Balžekas.

Treneris prisiminė ir linksmų istorijų iš Anglijoje vis dar besitęsiančio prestižiškiausio teniso turnyro.

„Pamatęs Ričardą Rogeris Federeris (antroji pasaulio raketė, – aut. past.) iš toli ėmė sveikintis šaukdamas „Ricardo“. Visi aplink buvę apsisuko ir puolė dairytis, kas tas „Ricardo“, su kuriuo sveikinasi pats R.Federeris“, – pasakojo R.Balžekas ir pridūrė, kad su šveicaro treneriu vėl derina galimas R.Berankio treniruotes su R.Federeriu.

Gerai nusiteikęs R.Balžekas pirmadienį surengtoje spaudos konferencijojelinksmai atsiliepė ir apie Vimbldono tradiciją, kad visi tenisininkai turi žaisti tik baltos spalvos apranga. „Labai gražu. R.Berankis atrodė kaip nuotaka“, – juokėsi treneris.

– Kokie prisiminimai iš Vimbldono? R.Berankio paklausė žurnalistai.

– Buvo labai smagus turnyras. Kovas pradėjau kvalifikacijoje, ten įveikiau tris varžovus nepralaimėjęs nė vieno seto. Patekau į pagrindinis varžybas ir pirmajame rate susitikau su australu Carstenu Ballu, kuriam keletą kartų prieš tai buvau skaudžiai pralaimėjęs. Trečias kartas nemelavo. Buvo tikrai labai smagi diena – pirmą kartą žaidžiau suaugusiųjų „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre.

Antrajame rate susitikau su ispanu Feliciano Lopezu. Pralaimėjau keturių setų kovoje, tačiau mačas tikrai buvo labai geras ir smagus.

– Ar miegojai po pirmosios pergalės „Didžiojo kirčio“ turnyre?

– Miegojau, žinoma. Kita diena buvo laisva, tai atšventėme gimtadienį su treneriais – ramiai pavakarieniavome trise ir ėjome miegoti. Kadangi vyko turnyras, stengėmės išlaikyti sportinį režimą.
 

– Ar jau analizavote pralaimėjimo 30-ajai planetos raketei F.Lopezui priežastis?

– Šį kartą jis tiesiog buvo stipresnis. Varžovas stengėsi nesivelti į ilgą žaidimą su manimi, nes daugumą ilgesnių taškų laimėdavau aš. Be to, jis timptelėjo koją, todėl ir bėgti greitai negalėjo. Tačiau nuo pat mačo pradžios jis man neleido pajusti ritmo, tad nemanau, kad trauma paveikė F.Lopezo žaidimą.

– Ištraukus burtus Lietuvoje sirgaliai pradėjo dėlioti – pirmajame rate C.Ballas, vėliau F.Lopezas, dar vėliau gal Jurgenas Melzeris ir tada jau Rogeris Federeris. Ar pats taip negalvojai?

– Aišku, juokais pagalvoju. Tačiau kamuoliukas apvalus ir kiekvieno mačo einu žaisti žinodamas, kad galiu laimėti, bet galiu ir pralaimėti. Visko gali įvykti. Prieš turnyro pradžią apie galimus varžovus tikrai negalvoju.

– Ar žolės danga nėra tau pati priimtiniausia?

– Žaisti ant žolės man tikrai labai patinka. Pastaruosius du turnyrus ir žaidėme tik ant žolės. Vieną „Challenger Tour“ serijos turnyrą laimėjau, o Vimbldone taip pat puikiai pasirodžiau.

– Kitus mačus Vimbldone stebėjai?

– Taip, trynėmės visą dieną kortuose, tad teko pamatyti nemažai mačų. Labiausiai įstrigo įspūdingas Johno Islerio ir Nicholo Mahuto mačas. Paskutinę dieną tvarkiausi dokumentus, tai teko vaikščioti pro tą kortą. Rezultatas 70:68 yra nerealu.

– Ar Vimbldono atmosfera tikrai yra išskirtinė?

– Vimbldone kažkas tikrai yra kitokio nei kituose „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Atmosfera yra išlaikyta nuo senesnių laikų ir ji jaučiama daug stipriau nei kitur.

– Ar jautei lietuvių palaikymą Vimbldone?

– Taip, buvo daug lietuvių atėję. Tikrai smagiai palaikė – šūkavo, rėkavo. Ir su gimtadieniu pasveikino.

– Kaip manai, kas šiemet turi didžiausius šansus laimėti Vimbldoną?

– Gal Rafaelis Nadalis. Gali ir Robinas Sederlingas, priklausomai nuo to, kaip jam klostysis žaidimas. Taip pat Andy Murray, bet jis jaučia labai didelį spaudimą, nes žaidžia savo šalyje. Dėl Rogerio Federerio nežinau, nes sunkiai šiemet jam sekasi. Tačiau negali žinoti, kaip jis atrodys turnyrui artėjant prie pabaigos.

– Kokie tolesni šio sezono planai?

– Šį šeštadienį jau važiuosime į Airiją žaisti Daviso taurės mačo. Tada iš karto skrisime į JAV, o ten žaisime ATP, „Challenger Tour“ turnyruose, atvirajame JAV teniso čempionate. Rugsėjo pabaigoje turėtume grįžti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius