Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 23

Borisas Beckeris: „Šiemet Novako Džokovičiaus motyvacija krito, todėl nežinojome, ką daryti“

Antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius ir visa jo komanda pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus. Tačiau tik keletas žmonių pasaulyje žino serbo prasto žaidimo priežastis, o vienas iš jų – tenisininko treneris Borisas Beckeris. Vokietis naujienų portalui „CNN“ papasakojo apie savo auklėtinio motyvacijos problemas bei nusiteikimą kitam sezonui.
Novakas Džokovičius ir Borisas Beckeris
Novakas Džokovičius ir Borisas Beckeris / „Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas apie N.Džokovičiaus pralaimėjimą „ATP World Tour Finals“ finale B.Beckeris atskleidė, kad serbo žaidimą paveikė Rogerio Federerio bei Rafaelio Nadalio traumos.

„Jis jautėsi, kad nebeturi sau lygių, – teigė vokietis. – Geriausios jo dvikovos buvo su R.Federeriu ir R.Nadaliu, o Andy Murray visuomet buvo tas ketvirtasis vyrukas.

Jis prarado kelis pagrindinius savo varžovus, o vėliau A.Murray pradėjo demonstruoti žaidimą, kokio dar iš jo nesame matę.“

N.Džokovičius 2016 metų sezoną pradėjo fantastiškai. Jis laimėjo pirmus savo 6 turnyrus iš 9, tačiau sportinę formą prarado po triumfo „Roland Garros“ čempionate.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Pirmasis pusmetis buvo fenomenalus, – pasakojo B.Beckeris. – Jo svajonė buvo laimėti titulą Paryžiuje ir tuomet jis būtų iškovojęs keturis „Didžiojo kirčio“ trofėjus iš eilės.

Natūralu, kad jo motyvacija po triumfo krito. Jis nesurado kito savo tikslo.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Kei Nishikorį
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius prieš Kei Nishikorį

Mūsų rankos buvo surištos. Jis buvo susitelkęs ties veikla už aikštės ribų. Novakas norėjo daugiau laiko praleisti su šeima bei skirti daugiau dėmesio savo verslui.

Jis 2,5 metų buvo kaip mašina, todėl šiemet mes nebežinojome ką daryti.“

Tačiau B.Beckeris buvo įsitikinęs, kad Serbijos tenisininkas kitais metais ir vėl pradės demonstruoti aukščiausią sportinę formą:

„Novakas širdyje yra kovotojas. Jeigu man reikėtų pasirinkti tenisininką, kuris žais už mano gyvybę, tai tikrai būtų N.Džokovičius. Aš juo labai pasitikiu.

Manau, kad 2017-aisiais jis pasitemps. Pralaimėjimai buvo skaudūs, tačiau tai jo neigiamai nepaveiks. Manau, kad priešingai, jis taps labiau motyvuotas ir turės energijos sugrįžti į teniso viršūnę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius