-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardijęs L.Mugevičius: „Nebuvo labai baisu“

Nors pergalės iš Luko Mugevičiaus pirmame Daviso taurės susitikime niekas ir nesitikėjo, 513-oji pasaulio raketė vis tiek apgailestavo, jog nepavyko kiek rimčiau pasipriešinti geriausiam Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkui Damirui Džumhurui. Anot lietuvio, jis žaidė neblogai, o pavedė jį tik padavimai.
Lukas Mugevičius
Lukas Mugevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmame Daviso taurės turnyro Vilniuje mače L.Mugevičius 2:6, 2:6, 3:6 nepajėgė pasipriešinti Bosnijos ir Hercegovinos lyderiui D.Džumhurui.

„Nebuvo labai baisu. Aišku, žaidėjas stiprus, greitas. Nežinau, ar galėjau laimėti, bet kad galėjau geriau sužaist, tai tikrai. Jei būčiau geriau servavęs, gal būtų pavykę laimėti bent setą,“ – pagrindinę žaidimo bėdą įvardijo L.Mugevičius.

„Mano padavimai jau kurį laiką šlubuoja. Jei šis elementas būtų geresnis, gal žaisčiau dar geriau.“

Po pralaimėto pirmo seto 21-erių lietuvis apleido kortą, o jam įkandin nusekė ir rinktinės fizinio rengimo treneris Jonas Simoneit. Tačiau, anot paties L.Mugevičiaus, jis rimtesnių traumų neturi.

„Ne, reikėjo nusiramint, tai ir išėjau. Ėjau savo reikalais,“ – šypseną išspaudė L.Mugevičius.

Lietvuvio teigimu, pirmame etape jis itin didelės įtampos nejautė.

„Įtampa, žinoma buvo. Ypač Davise ji jaučiasi labiausiai, tačiau tai pernelyg netrukdė,“ – teištarė antroji Lietuvos rinktinės raketė.

513-ą vietą pasaulio reitinge užimančiam L.Mugevičiui tai buvo pirma dvikova prieš pirmo ATP šimtuko narį karjeroje. Po akistatos Lietuvos atstovas pagyrė D.Džumhurą, teigdamas, kad jis – „labai aukšto lygio tenisininkas.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Lukas Mugevičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Lukas Mugevičius

Dar prieš kelias dienas vykusioje spaudos konferencijoje 21-erių lietuvis minėjo, kad prieš D.Džumhurą reikės žaisti agresyviai ir aštriai, dažniau bėgti prie tinklo. Tačiau Lukas prie tinklo pasirodydavo ne per dažniausiai.

„Labai sunku prie to tinklo bent jau prieit, – pabrėžė L.Mugevičius. – Jis juda labai gerai, taip nesuteikdamas progų priartėti prie tinklo. Kas iš to, jei pribėgsi ir gausi kamuolį į kojas? Išėjimui prie tinklo reikia labai gerai pasiruošti.“

L.Mugevičius prieš pirmo ATP šimtuko tenisininką žaidė pirmą kartą. Paklaustas, kuo bosnis skiriasi nuo įprastų varžovų, lietuvis atsakė: „Tokie žaidėjai geriausiai žaidžia lemiamais momentais, tarkim, kai yra 0:30. Tokimis akimirkomis jie sužaidžia užtikrintai.“

Šį vakarą įvyks ir antras Daviso taurės mačas – pirmoji Lietuvos rinktinės raketė Laurynas Grigelis susitiks su 154-ąja pasaulio rakete Mirza Basičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius