Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

Bosnių rinktinės lyderis: „Girdėjau, kad Lietuvoje labai gražios merginos“

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės lyderis Damiras Džumhuras šią savaitę ruošiasi Daviso taurės susitikimui su Lietuva. Atsikvėpęs po treniruotės tenisininkas sutiko pasišnekučiuoti su deuce.lt apie Lietuvą, 2016 metų sezoną, savo ateities planus bei mėgstamiausius tenisininkus.
Damiras Džumhuras
Damiras Džumhuras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Džumhuras šiuo metu pasaulio reitinge užima 73 vietą, o tai yra aukščiausią poziciją užimantis tenisininkas bosnių komandoje. Paklaustas apie Lietuvą jis atskleidė, kad mūsų šalyje lankosi pirmą kartą, o apie ją yra girdėjęs nemažai gerų atsiliepimų.

„Manau, kad visai mūsų komandai tai pirmasis kartas Lietuvoje, – išskirtinai deuce.lt pasakojo tenisininkas. – Mums čia labai patinka. Oras vis dar geras. Esame girdėję, kad Vilnius yra nuostabus miestas, o jo senamiestis pritrenkiantis. Tikrai planuojame jį aplankyti.

Taip pat girdėjome, kad Lietuvoje labai gražios merginos. Apskritai apie Baltijos šalis yra labai daug gerų atsiliepimų, o ypač apie Lietuvą.“

Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas 2016 metais iškovojo 29 pergales ir patyrė 26 nesėkmes. Jis ne tik žaidė „Challenger“ serijos turnyruose, tačiau dalyvavo visuose „Didžiojo kirčio“ čempionatuose bei daugelyje „Masters“ serijos varžybų.

„Manau, kad sezonas susiklostė maždaug taip, kaip tikėjausi, – apie šiuos metus svarstė bosnis. – Kaip ir kiekvieną sezoną buvo visko. Keletas pergalių nustebino net mane patį, tačiau buvo ir rimtų duobių. Žaidžiau vos kelis „Challenger“ serijos turnyrus, nes šiais metais nusprendžiau rungtyniauti aukščiausiame lygyje. Manau, kad tai buvo puikus sprendimas, nes smarkiai patobulėjau, o reitinge pakilau į viršų.

Kol kas tai puikus sezonas, todėl rudenį tikiuosi surinkti dar daugiau taškų ir pakilti iki 60-osios vietos pasaulio reitinge.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras

D.Džumhuras neseniai pasibaigusiame „US Open“ čempionate iškovojo pergalę prieš šiuo metu 21 pasaulio raketę Bernardą Tomičių, tačiau vėliau neatsilaikė prieš gerokai žemiau reitinge esantį Ilją Marčenko:

„Tai tikrai buvo viena iš skaudžiausių sezono nesėkmių. Tačiau reikia įžvelgti ir pozityvių dalykų. Nugalėjau labai stiprų tenisininką, bet man pritrūko poilsio kito etapo susitikimui. Buvau pavargęs, nepasitikėjau savo jėgomis ir jau iš anksto žinojau, kad bus ne mano diena. Ilja visą čempionatą žaidė puikiai, o man tiesiog nepasisekė.“

Kalbėdamas apie savo likusio sezono planus bosnis atskleidė, kad ketina sužaisti dar keturis ATP lygio turnyrus bei kelis „Challenger“ serijos čempionatus.

„Ketinu vykti į Maroką ir žaisti „Challenger“ serijos turnyre, nes praėjusiais metais ten tapau čempionu. Varžybos vyks ant grunto, o tai yra mano mėgstamiausias aikštės paviršius.

Taip pat ketinu žaisti ATP turnyruose Vienoje, Maskvoje, Metze ir tikiuosi, kad pateksiu į „Masters“ serijos čempionatą Paryžiuje.“

„Scanpix“ nuotr./Davidas Ferreras prieš Juaną Monaco
„Scanpix“ nuotr./Davidas Ferreras prieš Juaną Monaco

D.Džumhuras paklaustas apie savo mėgstamiausius ir jį įkvepiančius tenisininkus pirmiausia įvardijo Rogerį Federerį, tačiau labai gerbia ir veteraną iš Ispanijos Davidą Ferrerą:

„Labai mėgstu R.Federerį, tačiau negaliu rungtyniauti taip, kaip jis. Ko gero nėra pasaulyje tenisininko, kuris žaidžia panašiai. Labai gerbiu D.Ferrerą, nes jis yra didis kovotojas ir grunto specialistas. Tačiau jis gali demonstruoti puikų žaidimą ant visų aikštės paviršių, o man atrodo, kad tuo mes esame panašūs.

Šį sezoną iškovojau svarbių pergalių ant visų aikštės dangų, todėl tuo labai džiaugiuosi.“

Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos susitikimas vyks šį savaitgalį Vilniaus „Siemens“ arenoje. Daviso taurės mūšiai prasidės penktadienį, 16 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius