Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 04

Daviso taurė: Laurynas Grigelis kovėsi iki galo, bet pralaimėjo. Lietuva – PAR 1:1

Penktadienį Pietų Afrikos Respublikoje vykstančioje Daviso taurės dvikovoje tarp PAR ir Lietuvos tenisininkų po Lauryno Grigelio ir Riko de Voesto mačo rezultatas tapo lygus – 1:1.
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laurynas Grigelis – Riku de Voestas 6:7 (5:7), 6:7 (3:7), 6:2, 6:7 (4:7)

22-ejų metų Laurynui Grigeliui (ATP-234) teko žaisti su pirmąja PAR komandos rakete – 33-ejų Riku de Voestu (ATP-261).

Keturių setų kovoje Laurynas Grigelis laikėsi pagirtinai. Pirmuosius du setus lietuvis pralaimėjo tik po tie-break'o, o trečiąjį užtikrintai laimėjo 6:2. Ketvirtajame sete daugiau ištvermės pademonstravo afrikietis. Lemiame sete jis pirmavo 3:1. Po penkių geimų lietuviui pavyko priartėti 2:3, o galiausiai ir išlyginti rezultatą 5:5. Dar po dviejų geimų rezultatas liko lygus 6:6 ir lemiamame, tryliktame ketvirtojo seto geime, PAR tenisininkas sugebėjo palaužti Lauryną Grigelį ir laimėti mačą.

VIDEO: Lauryno Grigelio komentaras

Daviso taurės Europos ir Afrikos zonos antrojo rato varžybas pergalingai pradėjo Lietuvos rinktinė. Geriausias šalies tenisininkas 23 metų Ričardas Berankis (ATP-143) pirmojoje kovoje 6:3, 7:6 (7:2), 6:3 įveikė 31-erių Jeaną Anderseną (ATP-863).

Lietuvos ir PAR tenisininkai kovoja dėl bilieto į pirmą Daviso taurės varžybų grupę. Kovos nugalėtojas rudenį pusfinalyje kovos su Suomijos arba Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Šeštadienį vyks antroji varžybų diena, kur dvejetų susitikime R.Berankis ir L.Grigelis kovos su Ravenu Klaasenu (ATP dvejetų – 26) ir J.Andersenu.

Lietuvai taip pat atstovauja Mantas Bugailiškis ir Lukas Mugevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius