Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 09

Daviso taurė: Argentina pusfinalyje, ant slenksčio – Serbija ir Prancūzija

Pirma Daviso taurės pusfinalio dalyve tapo Argentinos rinktinė, ji trumpiausiu keliu nužingsniavo iki finalinio ketverto. Po pirmos varžybų dienos užtikrintai jaučiasi Serbijos ir Prancūzijos rinktinės.
Juanas Chela ir Eduardas Schwankas
Juanas Chela ir Eduardas Schwankas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Argentina – Kazachstanas 3:0

Juanas Ignacio Chela ir Eduardas Schwankas iškovojo pergalę ir užtikrino Argentinai vietą Daviso taurės varžybų pusfinalyje. Antrą varžybų dieną argentiniečių duetas užtikrintai 6:3, 6:2, 7:5 nugalėjo Kazachstano atstovus, Jurijų Šukiną ir Jevgenijų Korolevą.

Pirmą varžybų dieną vienetų mačuose pergales aikštės šeimininkams dovanojo Juanas Monaco ir Juanas Martinas del Potro. Argentinos rinktinė tarp keturių geriausių pateko penktą kartą per paskutinius septynerius metus, o pusfinalyje kovos su Švedijos ir Serbijos poros nugalėtoja.

Kazachstano rinktinė pasaulio reitinge užima 12-ą vietą, o Daviso taurės ketvirtfinalyje žaidė pirmą kartą. Kazachstano komanda pirmame etape 3:2 nugalėjo Čekiją.

Argentinos dvikova su Kazachstano komanda prasidėjo diena ankščiau dėl Buenos Aire sekmadienį vyksiančių valdžios rinkimų ir galimų neramumų.

Švedija – Serbija 0:2

Čempionės titulą ginanti Serbijos rinktinė, net ir be savo lyderio Novako Džokovičiaus, jau po pirmos dienos, stipriai nulėmė ketvirtfinalio baigtį su Švedijos tenisininkais.

Pirmoje dvikovoje Viktoras Troickis po keturių setų kovos 6:3, 6:1, 6:7(6), 7:5 nugalėjo Michaelį Ryderstedtą.

Antroje dvikovoje serbų garbę gynė Janko Tipsarevičius, jis pakeitė dėl kairio kelio traumos atsisakiusį žaisti Novaką Džokovičių.

J.Tipsarevičius pirmą setą laimėjo 6:2. Antrame pirmavo 1:0 kai Švedijos atstovas  Ervinas Eleskovičius netikėtai atsisakė tęsti dvikovą.

Dvejetų mače J.Tipsarevičius kartu su Nenadu Zimonjičium kovos prieš varžybų šeimininkų, Simono Aspelino ir Roberto Lindstedto duetą.

Vokietija – Prancūzija 0:2

Prancūzijos ir Vokietijos akistata prasidėjo alinančia Richardo Gasquet ir Floriano Mayerio akistata. Vokietijos tenisininkas laimėjo pirmus du setus 6:4, 6:4, tačiau vėliau F.Mayeriui vis sunkiau sekėsi atlaikyti karštį ir pagerėjusį varžovo žaidimą. 11-a pasaulio raketė, R.Gasquet laimėjo paskutiniu tris setus 7:5, 6:3, 6:3 ir dovanojo pirmą pergalę Prancūzijai.

R.Gasquet paslutinį kartą pergalę Daviso taurėje buvo iškovoję prieš trejus metus kai nugalėjo Rumunijos atstovą Victor Hanescu.

Antrą pergalę prancūzams iškovojo Gaelis Monfilsas. Septinta pasaulio raketė 7:6(3), 7:6(5), 6:4 nugalėjo Philippą Kohlschreiberį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius