Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 16

Daviso taurė: lenkai geriausių Lietuvos tenisininkų lauks istorinėje šalies sostinėje

Geriausi Lietuvos tenisininkai kovo mėnesio pradžioje susitiks pirmojoje Lenkijos sostinėje. Lenkijos teniso federacija paskelbė, kad Daviso taurės Europos-Afrikos zonos pirmos grupės mačas tarp šeimininkų ir Lietuvos rinktinių vyks Plocko mieste esančioje „Orlen“ arenoje, talpinančioje kiek daugiau nei 5 tūkstančius žmonių. Lenkų ir lietuvių akistata Plocke vyks šių metų kovo 6-8 dienomis.
Ričardas Berankis ir Rimvydas Mugevičius
Ričardas Berankis ir Rimvydas Mugevičius / deuce.lt nuotr.

Lietuvos rinktinė į Lenkiją planuoja vykti pajėgiausios sudėties, tenisininkai su tenisininkai ir komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius su nekantrumu laukia Lietuvos rinktinės debiuto pirmoje Daviso taurės grupėje.

Lenkijos rinktinė, anot R. Mugevičiaus, yra viena iš pajėgiausių pirmoje Daviso taurės grupėje. „Pažiūrėkime, lenkų lyderis J. Janovičius žaidžia atvirojo Australijos čempionato pagrindinėse varžybose, o dar du jų tenisininkai yra per žingsnį nuo pagrindo. Lenkai ką tik laimėjo Hopmano taurę, taip pat turi daug puikių dvejetų žaidėjų”. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimvydas Mugevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimvydas Mugevičius

„Tačiau žaidžia ne popieriniai reitingai, o žmonės. Todėl mes važiuosime į Lenkiją kautis tik dėl pergalės. Kol kas išvyka dar toli, todėl dabar tiesiog labai norėčiau palinkėti visiems mūsų vyrams – Ričardui Berankiui, Laurynui Grigeliui, Lukui Mugevičiui, Dovydui Šakiniui – kuo geresnės sezono pradžios. Nes man labai svarbu, kad Plocke mes susirinktumėme kuo geresnės nuotaikos. Tikėdami, kad neįveikiamų varžovų mums nėra”, – sako R. Mugevičius.

Netikėtu Lietuvos tenisininkų ginklu gali tapti ir komandos sirgaliai, aktyviai planuojantys kelionę į Plocką. Tikimasi, kad Lietuvos tenisininkus Lenkijoje palaikys ne mažiau nei 300 ištikimiausių sirgalių.

Lietuviai į pirmąją Daviso taurės varžybų grupę pateko pernai įveikę Norvegijos, Pietų Afrikos bei Bosnijos ir Hercogovinos tenisininkus. Pirmoje grupėje žaidusių Lenkijos tenisininkų svajonę patekti į pasaulinę grupę sudaužė juo nugalėję kroatai.

Lenkijos ir Lietuvos akistatos nugalėtojų šių metų liepos mėnesį lauks dvikova su Ukrainos tenisininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius