-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 29

Daviso taurė: lietuviai į Bosniją ir Hercegoviną vyksta pajėgiausios sudėties

Lygiai po dviejų savaičių – rugsėjo 12 dieną – Lietuvos teniso rinktinė Bosnijoje ir Hercegovinoje pradės lemiamą mūšį šių metų Daviso taurės varžybose. Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius nutarė, kad į Sarajevą kautis prieš bosnius vyks Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Dovydas Šakinis.
Laurynas Grigelis ir Ričardas Berankis
Laurynas Grigelis ir Ričardas Berankis / „Scanpix“/15min.lt fotomontažas

Mačo Sarajeve nugalėtojai iškovos teisę kitais metais žaisti pirmoje Daviso taurės Europos-Afrikos zonos grupėje. 

Pasirengimą mačui prieš bosnius lietuviai pradės dar Vilniuje. Kitos savaitės pabaigoje visi rinktinės nariai čia planuoja susirinkti į trumpą treniruočių stovyklą.

„Į Bosniją vyksime pergalės. Suprantu, kad žaisti išvykoje nebus lengva, o tame regione sirgaliai savus palaiko turbūt su dviguba energija. Visgi tikiuosi, kad Vilniuje ir Sarajeve turėsime pakankamai laiko pasirengti susitikimui, o buvimas kartu leis mūsiškiams greitai pamiršti nesenus skaudžius pralaimėjimus”, – teigė R. Mugevičius. 

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės sudėtį R. Mugevičius sakė, kad kiek ilgiau svarstė ketvirtoje komandos nario kandidatūrą. 

“Buvo dar keli žaidėjai, kurių kandidatūras svarsčiau. Dovydą Šakinį pasirinkau dėl kelių paprastų priežasčių – iš visų kandidatų į ketvirtą vietą rinktinėje jis yra labiausiai patyręs, žaidęs daugiausiai Daviso taurės mačų. Be to, jei mūsų lyderiams reikėtų pagalbos dvejetų susitikime, Dovydas tam turbūt būtų labiausiai tinkamas žaidėjas”.

Bosnijos ir Hercegovinos bei Lietuvos teniso rinktinių susitikimas vyks rugsėjo 12-14 dienomis. Sarajeve bus sužaisti keturi vienetų ir vienas dvejetų mačai, kuriuos tiesiogiai transliuos BTV. 

Pirmame šių metų Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mače Lietuvos tenisininkai įveikė Norvegijos rinktinę, o vėliau nugalėjo ir Pietų Afrikos tenisininkus. Bosniai buvo pajėgesni už Graikijos ir Suomijos rinktines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius