Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 24

Daviso taurė: lietuviai Pietų Afrikos tenisininkų lauks Kaune

Daviso taurės dvikova tarp Lietuvos ir Pietų Afrikos respublikos teniso rinktinių šių metų liepos 15-17 dienomis vyks Kaune įsikūrusiame „Ąžuolyno teniso centre.“ Lietuvos teniso sąjunga šiam susitikimui pasirinko atvirus grunto kortus, kuriuose bus įrengtos laikinos maždaug 750 vietų tribūnos.
Daviso taurė: Lietuva prieš Norvegiją
Daviso taurė: Lietuva prieš Norvegiją / Artūro Staponkaus nuotr.

„Svarstėme įvairius mačo prieš Pietų Afriką vietos variantus. Visgi Vilniuje ir Šiauliuose Daviso taurės susitikimai vyko ne taip seniai, o sostinėje iš karto po akistatos prieš afrikiečius vyks ITF Futures serijos turnyras Prezidento taurei laimėti. Klaipėdoje, kad ir kaip bebūtų gaila, neradome Daviso taurės reikalavimus atitinkančių lauko kortų. Todėl šį kartą nutarėme apsistoti Kaune.

Čia gausu teniso mėgėjų, be to, tai galbūt vienas sportiškiausių Lietuvos miestų apskritai, o Daviso taurės varžybos Kaune vyko daugiau nei prieš 20 metų. Labai tikiuosi, jog kauniečiai yra pasiilgę didžiojo teniso, o mūsų rinktinė liepos mėnesį Ąžuolyno teniso kortuose bus palaikoma garsiai ir karštai“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

„Tenisas yra viena populiariausių sporto šakų pasaulyje. Tai, kad tokio lygio varžybos po ilgos pertraukos vėl rengiamos Kaune, yra didžiulis įvertinimas ir pasiekimas miestui. Neabejoju, kad Lietuvos rinktinės tenisininkus kauniečiai palaikys taip, kad jiems nebesinorės žaisti niekur kitur„, – teigia Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Pirmame šių metų Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mače lietuviai namie 3:2 nugalėjo Norvegijos tenisininkus, o pietų afrikiečiai 5:0 sutriuškino Liuksemburgo rinktinę.

Visgi R. Grušas šių rezultatų sureikšminti nelinkęs.

„Viskas priklausys nuo komandų sudėčių. Mes šį kartą neturėsime Ričardo Berankio, kuris intensyviai ruošis Rio Olimpinėms žaidynėms. Tačiau kiti pajėgiausi mūsų tenisininkai – Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius, Tadas Babelis – pasiruošę žaisti prieš Pietų Afriką. Manau, kad su tokia sudėtimi mes pajėgūs iškovoti pergalę ir teisę rudenį kautis dėl patekimo į aukštesnę Daviso taurės varžybų grupę. Toks tikslas ir yra iškeltas Lietuvos rinktinei“, – aiškina R. Grušas.

Lietuvių ir Pietų Afrikos rinktinių akistatos nugalėtojas dėl patekimo į pirmą Daviso taurės varžybų grupę rugsėjį kausis su Bosnijos ir Hercegovinos arba Turkijos tenisininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius