Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 08

Daviso taurės burtai: Berankis žais pirmasis (papildyta 15.40 val., komentarai, nuotraukos, video)

Ketvirtadienį Dubline (Airija) ištrauki Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačo tarp Lietuvos ir Airijos teniso rinktinių burtai lėmė, kad į kortus pirmasis žengs pajėgiausias mūsų šalies tenisininkas Ričardas Berankis.
Lietuvos rinktinės lyderis R.Berankis ir treneris R.Balžekas
R.Berankis į kortus žengs pirmasis. / A.Gimžausko/Sportas.info nuotr.

„Man patinka žaisti pirmam. Tuomet yra nustatytas tikslus mačo pradžios laikas, lengviau pasiruošti, apšilti. Lengviau stebėti ir antrąjį mačą, kai žinai, jog vakare ne žaisi, o ilsėsiesi“, – burtais džiaugėsi R.Berankis.

Aukščiausią reitingą iš visų šiame mače žaisiančių tenisininkų turintis 20-metis lietuvis, pasaulio klasifikacijoje užimantis 132 vietą, penktadienį susirems su antrąja Airijos rinktinės rakete 23 metų Jamesu McGee (ATP – 508).

„J.McGee mačiau jau labai seniai – gal prieš kokius penkerius metus, tad pasakyti ką nors apie jį  sudėtinga. Tuo tarpu su Conoru Nilandu yra tekę neseniai ir pažaisti, ir pasitreniruoti – jis labai aukšto lygio žaidėjas“, – mintimis apie priešininkus dalijosi pirmoji Lietuvos teniso raketė.

Tikisi revanšo

Po R.Berankio ir J.McGee dvikovos į kortus žengs antroji Lietuvos raketė 18-metis Laurynas Girgelis (ATP – 429) ir Airijos komandos lyderis 28 metų Conoras Nilandas (ATP – 162).

„Esu žaidęs su C.Nilandu. Pernai spalį pralaimėjau jam trijų setų kovoje (4:6, 6:4, 2:6 – aut. past.). Rytoj tikiuosi revanšo“, – kovingai nusiteikęs kalbėjo L.Grigelis.

Šeštadienį vyksiančiame dvejetų mače Lietuvos rinktinės pora L.Grigelis ir 18-metis Dovydas Šakinis kausis su airiais 25 metų Barry Kingu ir 23 metų Jamesu Cluskey.

Jeigu per pirmąsias dvi dienas nė vienai rinktinei nepavyks iškovoti visų trijų pergalių, lemiami mūšiai užvirs sekmadienį. Pirmieji žais rinktinių lyderiai R.Berankis ir C.Nilandas, o po jų į kortus žengs L.Grigelis ir J.McGee.

Verta pabrėžti, kad dvejetų mačą šeštadienį ir vienetų susitikimus sekmadienį žaisiantys tenisininkai, rinktinių kapitonų sprendimu, gali būti pakeisti prieš mačą. Tuo tarpu penktadienį rungtyniausiančius tenisininkus galima keisti tik dėl traumos.

Įtampa auga
 

Lietuvos teniso rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas burtais nenusivylė. „Burtais esame patenkinti. Iš tiesų nėra didelės reikšmės, ar pirmą dieną tarpusavyje žais geriausi tenisininkai, ar ne. Ko tikimės po pirmos varžybų dienos? 2:0 mūsų naudai, – optimizmu tryško komandos treneris. – Žinoma, įtampa po truputį auga, tačiau mes labai rimtai ruošiamės kovai ir tikimės, jog airius nugalėsime.“

Lietuvos ir Airijos tenisininkų dvikovos nugalėtojas trečiajame Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės rate dėl teisės kitais metais žaisti I grupėje rugsėjo 17–19 dienomis susikaus su Slovėnija arba Bulgarija.

VIDEO: Lietuvos teniso rinktinė apie Daviso taurės burtus prieš mačą su Airija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius