Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 30

Daviso taurės mačui besirengiantys Lietuvos tenisininkai išbandė „beždžionės“ kortą

Po beveik 20 valandų trukusios kelionės iš Lietuvos į Pietų Afriką ir kelių valandų poilsio ramiame „Irene Country Lodge“ viešbutyje Lietuvos tenisininkai jau klausė rinktinės kapitono Rimvydo Mugevičiaus komandų centriniame Daviso taurės spalvomis papuoštame „Irene Country Club“, vietinių kartais vadinamame „Beždžionės“ korte.
Rimvydas Mugevičius ir Laurynas Grigelis
Rimvydas Mugevičius ir Laurynas Grigelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paklaustas kodėl būtent beždžionės, klubą tvarkantis Nikolas papasakojo istoriją.

„Besirengiant mačui su Monako rinktine centrinį kortą buvo būtina atnaujinti – perdažyti. Ir pačią pirmą naktį po to, kai tai buvo padaryta, iš greta korto esančio medžio iššoko beždžionė ir tas prakeiktas gauruotas padaras perbėgo į kitą aikštelės pusę. Štai, matai pėdas?“, – klausia vaikinas, rodydamas į skersai korto einančius maždaug 10 centimetrų ilgio pėdsakus.

Nors prieš pirmąją treniruotę Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Mantas Bugailiškis kalbėjo, kad ji bus lengva ir skirta išsijudinimui, po korte praleistų dviejų valandų vyrai atrodė gerokai paplušėję. 

„Buvo sunku. Bet tame nėra nieko stebėtino, po ilgų kelionių man visuomet prireikia kiek daugiau laiko poilsiui ir atsistatymui. Šiandien buvo nelengva, bet žinau, kad savijauta tik gerės“, – jau vakare viešbutyje, žiūrėdamas futbolo mačą tarp Londono „Arsenal“ ir „Manchester City“, pasakojo Laurynas Grigelis. 

Lietuvos tenisininkai džiaugėsi ir tuo, kad Lietuva ir PAR yra toje pačioje laiko juostoje, todėl, nepaisant ilgos kelionės, sportininkams nereikia pratinti prie naujo laiko. Tiesa, džiaugėsi visi, išskyrus Lietuvos rinktinės lyderį Ričardą Berankį, kuris į Pietų Afriką atvyko praktiškai tiesiai iš Majamio. Visgi paklaustas apie tai, Ričardas neprarado geros nuotaikos. 

„Nieko tokio. Ne pirmą kartą. Be to, paskaičiavau, kad po Daviso taurės mačo Osle lėktuvuose praleidau daugiau nei 50 valandų. Todėl bent jau dabar ta gera Daviso savaitė, kurią praleisime vienoje vietoje, man atrodo kaip tikras stebuklas“, – aiškino R.Berankis, kurio turnyrų maršrutai paskutinius porą mėnesių driekėsi Italijoje, Prancūzijoje, Japonijoje, Rusijoje ir JAV.

2014 metų Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas tarp PAR ir Lietuvos rinktinių balandžio 4-6 d. vyks Pretorijos priemiestyje esančiame Irene sporto ir laisvalaikio klube.

Lietuvos rinktinės garbę gins R.Berankis (ATP 144), L.Grigelis (ATP 224), L.Mugevičius (ATP 969) ir M.Bugailiškis (be reitingo). PAR komandoje žais Rikas de Voestas (ATP 190), Deanas O’Brienas (ATP 517), Ruanas Roelofse'as (ATP 749) ir Ravenas Klaasenas (ATP 30 dvejetai).

Šiame susitikime nugalėjusi komanda dėl bilieto į aukštesnę varžybų grupę rudenį išvykoje kausis su Suomijos arba Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius