Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 02

Didžioji Ričardo Berankio diena: mačas dėl „US Open“ karjeros rekordo ir ATP reitinge

Ričardas Berankis 18-ą valandą Lietuvos laiku susidurs su vienu didžiausių karjeros iššūkių. Jis pirmą kartą sieks patekti į prestižinio „US Open“ čempionato trečią varžybų ratą, pergalės atveju gali pasiekti karjeros rekordą pasauliniame reitinge. Tačiau, kad taip įvyktų, R.Berankiui reikės nugalėti vieną geriausių pasaulio žaidėjų – 15-ą raketę Davidą Goffiną iš Belgijos.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / @ulysseel nuotr.

Lažybų bendrovė „Orakulas“ akivaizdžiu mačo favoritu laiko D.Goffiną ir prognozuoja trijų setų baigtį. 

Tai bus jau ketvirta abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Dvi pergalės lietuvio sąskaitoje (2011 ir 2012 metais), vieną laimėjimą pasiekė geriausias Belgijos tenisininkas.

Abu žaidėjai buvo susitikę šiemet Indijoje ir tuomet D.Goffinas šventė pergalę po pratęsimo lemiamame sete – 6:0, 4:6, 7:6 (7:1). 

Už patekimą į trečią „US Open“ varžybų ratą tenisininkui bus dosniai atsilyginta. Mačo nugalėtojas gaus 90 reitingo taškų ir net 120-ies tūkstančių dolerių premiją. Tokios sumos tenisininkai negauna laimėję visą ATP 250 serijos turnyrą. 

atpworldtour.com nuotr./Davidas Goffinas
atpworldtour.com nuotr./Davidas Goffinas

Trečiame varžybų rate lauks akistata su vienu iš Ispanijos atstovų – Roberto Bautista Agutu (ATP 23) arba Pablo Carreno Busta (ATP 54). 

D.Goffinas užtikrintai pradėjo „US Open“ čempionatą ir pirmame rate 6:4, 6:1, 6:2 nugalėjo italą Simonę Bolellį. R.Berankis išeikvojo nepalyginamai daugiau jėgų. 25-erių metų lietuvis 6:2, 6:2, 4:6, 2:6, 7:6 (7:4) palaužė 46-ą vietą pasaulio reitinge užimantį portugalą Joao Sousą. 

atpworldtour.com nuotr./Ričardas Berankis
atpworldtour.com nuotr./Ričardas Berankis

Pergalės atveju R.Berankis pagal šios dienos reitingą pakiltų į 66-ą vietą, o tai būtų rekordas. Tiesa, neaišku, ar šioje pozicijoje lietuvis išsilaikytų dar pusantros savaitės. Naujas geriausių pasaulio žaidėjų sąrašas bus skelbiamas tik pasibaigus „US Open“. 

R.Berankio ir D.Goffino dvikova vyks 13-ame „US Open“ korte. Deuce.lt kviečia mačo įvykius sekti drauge. Prisijunkite prie mūsų grupės „Facebook“ puslapyje, kur teniso aistruoliai pasidalina transliacijų nuorodomis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius