Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 13 /2016 02 14

Dramatiškame pusfinalyje Ričardas Berankis pralaimėjo 18-mečiui amerikiečiui

Ričardui Berankiui nepavyko pasiekti antro karjeroje ATP turnyro finalo. Geriausias Lietuvos tenisininkas „Memphis Open“ pusfinalyje po dramatiškos kovos ir laimėto pirmo seto 6:2, 3:6, 4:6 nusileido 18-mečiui amerikiečiui Taylorui Fritzui.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

R.Berankis įspūdingai pradėjo susitikimą, laimėjo keturis geimus iš eilės ir išsiveržė į priekį 4:1. Lietuvis išsaugojo iniciatyvą iki pirmos dalies pabaigos.

18-metis amerikietis nepalūžo po tokios nesėkmingos pradžios ir ėmė kur kas sėkmingiau atlikti galingus padavimus. R.Berankis du kartus nesusitvarkė su savais kirčiais ir T.Fritzas laimėjo antrą dalį.  

Lemiamas setas klostės dramatiškai. 145-ą vietą pasaulio reitinge užimantis amerikietis pirmavo 4:2. R.Berankis išlygino rezultatą 4:4, tačiau netrukus vėl pralaimėjo savo padavimus ir T.Fritzas pirmaudamas 5:4 stojo atlikti padavimus pergalei.

R.Berankis kovėsi iki paskutinio taško ir turėjo net kelias progas išlyginti rezultatą, tačiau pergalę šventė karštai aistruolių palaikomas T.Fritzas.

Taškais R.Berankis šį susitikimą laimėjo 90:84. T.Fritzas atliko 17-a neliečiamų padavimų. Tačiau lietuvis nuo jo nedaug atsiliko ir tokių smūgių atliko 12-a.

Mačo baigtį stipriai nulėmė kelios klaidos žaidžiant prie tinklo, keli ypač sėkmingai permesti amerikiečio kamuoliai. Valandą ir 41-ą minutę trukusioje kovoje žiūrovai išvydo ir ne vieną fantastinį tašką.  

Už patekimą į Memfio turnyro finalą tenisininkui atiteko 150 reitingo taškų ir 58-i tūkstančiai dolerių. Finale jis kovos su Kei Nishikoriu. Ketvirto iš eilės čempiono titulo siekiantis japonas 3:6, 6:3, 6:3 nugalėjo amerikietį Samą Querrey. 

R.Berankis už pasirodymą „Memphis Open“ turnyre gavo 90 reitingo taškų ir taip pat stipriai pakils pasauliniame reitinge. Lietuvis iš 102-os pozicijos pakils apytiksliai į 79-ą vietą. 

Kitą savaitę R.Berankis dalyvaus dar viename ATP 250 serijos turnyre Kalifornijoje. Pirmame rate geriausias Lietuvos tenisininkas kovos su pirma Bosnijos ir Hercegovinos rakete Damiru Džumhuru. Abu šie žaidėjai buvo susitikę ir turnyre Memfyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius