-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 28

Ernestas Gulbis į ketvirtąjį „Roland Garros“ etapą pateko nesužaidęs nė seto

Šeštoji „Roland Garros“ turnyro raketė Jo-Wilfriedas Tsonga pirmame sete pirmavo rezultatu 5:2, tačiau dėl traumos buvo priverstas į ketvirtąjį varžybų etapą praleisti geriausią Latvijos tenisininką Ernestą Gulbį. Prancūzijos tenisininkas buvo didžiausia vietos sirgalių čempionato viltis, tačiau šis braukdamas ašarą buvo priverstas mačą nutraukti.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Roland Garros“ yra pats sėkmingiausias E.Gulbio „Didžiojo kirčio“ turnyras. 2008-ais metais Latvijos tenisininkas pasiekė šių varžybų ketvirtfinalį, o prieš dvejus metus žaidė pusfinalyje. Tuomet jis buvo pakilęs net iki dešimtosios reitingo vietos, o šį turnyrą pradėjo būdamas 80-as.

Beje, Atvirajame Prancūzijos čempionate 80-oji pasaulio raketė yra iškovojusi daugiau pergalių (16) nei visuose kituose „Didžiojo kirčio“ turnyruose kartu sudėjus (15).

E.Gulbis ketvirtame „French Open“ varžybų etape rungtyniaus trečią kartą savo karjeroje. Jame Latvijos tenisininkas susitiks su Davido Goffino ir Nicolaso Almagro poros nugalėtoju.

Šį sezoną latvis ant grunto dangos iškovojo septynias pergales ir patyrė penkias nesėkmes. Tai, kol kas, geriausias E.Gulbio pasirodymas bet kokiame turnyre 2016-ais metais.

Ši pergalė trečiame „Roland Garros“ turnyro etape leis Latvijos atstovui sugrįžti į pirmąjį reitingo šešiasdešimtuką.

Į sekantį varžybų ratą Paryžiuje taip pat prasibrovė ir vienuoliktoji turnyro raketė Davidas Ferreras. Jis per dvi su puse valandos įveikė tautietį Feliciano Lopezą rezultatu 6:4, 7:6 (8:6), 6:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius