Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

Esminis pokytis: ITF apie dopingą vartojusius tenisininkus skelbs viešai

Tarptautinė teniso federacija jau birželio mėnesį planuoja atskleisti visas kortas ir į kovą su dopingu stoti atvirai. Anot pasaulio tenisui vadovaujančios organizacijos prezidento Davido Haggerty, yra svarstoma apie tyliųjų bausmių atsisakymą, o tai reiškia, kad pričiuptų tenisininkų pavardės bus skelbiamos viešai.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Savaime suprantama, šį sprendimą, apie kurį Tarptautinė teniso federacija oficialiai turėtų paskelbti birželio mėnesį, buvo nuspręsta priimti po kelių šiai sporto šakai nelengvų mėnesių. Dar prieš „Australian Open“ čempionatą BBC paskelbė turintys įrodymų apie 16-a pirmo ATP penkiasdešimtuko tenisininkų, kurie yra įsivėlę į rezultatų klastojimą.

Jau po kelių mėnesių tenisas gavo dar vieną smūgį, kai geriausia Rusijos tenisininkė Marija Šarapova viešai prisipažino, jog jos „Australian Open“ čempionate atliktas dopingo testas parodė teigiamą rezultatą. Nuo kovo 12 dienos 29-erių metų rusė yra neribotam laikui diskvalifikuota iš visų profesionalų turnyrų.

Sąmokslą įžvelgiantys žmonės nuolat skalambija, kad teigiami dopingo testų rezultatai yra dažnai nuslepiami, o kaip į pavyzdį pirštu rodo į nenubaustą Andre Agassi, kuris vartojo metabolikus, ir panašias į Marino Čiličiaus bylas. Primename, kad 2013 metais buvo skelbiama, kad geriausias Kroatijos tenisininkas iš Vimbldono pasitraukė dėl kelio traumos, kol nepasikapstę žurnalistai sužinojo, kad jis vartojo draudžiamus preparatus.

„Mes norime būti kiek įmanoma skaidresni, – britų dienraščiui „Daily Telegraph“ porino ITF prezidentas D.Haggerty. – Tai reiškia, jog ITF jau netrukus gali atisakyti vadinamųjų tyliųjų bausmių. Nenustebčiau, jei apie tai paskelbtumėme po Vimbldono.“

D.Haggerty paaiškino, kad šį sprendimą dar privalo ratifikuoti Teniso profesionalų asociacija (ATP) ir Moterų teniso asociacija (WTA). Dėl šios priežasties tyliųjų bausmių negalima atsisakyti staiga. Vis dėlto ketvirtadienį Paryžiuje vyko septynių didžiųjų teniso organizacijų (ITF, ATP, WTA ir keturių “Didžiojo kirčio” turnyrų vadovų) susirinkimas, kuriame visi sutiko apie dopingą vartojusius tenisininkus skelbti viešai.

„Scanpix“ nuotr./Varvara Lepchenko
„Scanpix“ nuotr./Varvara Lepčenko

Dar prieš „Roland Garros“ čempionato pradžią į viešumą dar kartą iškilo abejonės dėl tyliųjų bausmių, o šįkart apklabų objektu tapo Varvara Lepčenko. Nors apie jos traumą nebuvo jokių duomenų, JAV tenisininkė nuo kovo iki balandžio mėnesio nedalyvavo nė viename turnyre. Pati V.Lepčenko spaudos konferencijoje Paryžiuje atsisakė komentuoti situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius