Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

Ričardas Berankis ATP reitinge nekils: Estorile – Nicolaso Almagro triumfas

Ričardas Berankis kitą savaitę dar vieno karjeros rekordo nepamuš. Geriausias Lietuvos tenisininkas išliks 55-oje ATP reitingo vietoje, nes sekmadienį vykusioje „Estoril Millennium Open“ turnyro finalinėje dvikovoje pergalę šventė Ispanijos tenisininkas Nicolas Almagro, po atkaklios trijų setų kovos 6:7(6:8), 7:6(7:5), 6:3 nugalėjęs tautietį Pablo Carreno Busta.
Nicolas Almagro
Nicolas Almagro / „Scanpix“ nuotr.

„Estoril Millennium Open“ turnyre triumfavusiam N.Almagro atiteko 250 ATP reitingo taškų ir 82,450 eurų čekis.

Jau pirmadienį Ispanijos tenisininkas iš 71-os vietos ATP reitinge pakils į geriausių pasaulio tenisininkų penkiasdešimtuką, ir dėl šios priežasties R.Berankis išliks 55-oje pozicijoje, nors N.Almagro nesėkmės atveju lietuvis būtų pakilęs į 54-ą.

N.Almagro tai buvo jau tryliktas ATP serijos turnyrų titulas karjeroje, tačiau paskutinį kartą jis juo džiaugėsi beveik prieš ketverius metus, kai 2012 m. gegužės mėnesį triumfavo Nicoje.

P.C.Busta ATP serijos varžybų finale žaidė antrą kartą. Vasario mėnesį 24-erių metų ispanas kovojo dėl „Brasil Open“ turnyro titulo, tačiau nusileido urugvajiečiui Pablo Cuevasui.

Tai buvo pirma N.Almagro ir P.C.Busta tarpusavio dvikova.

Pirmame sete tenisininkai po du kartus pralaimėjo savo padavimų serijas ir buvo priversti žaisti finale. Jame N.Almagro išsiveržė į priekį 6:2, tačiau kažkokiu būdu P.C.Busta laimėjo šešis taškus iš eilės ir iš po varžovo nosies nugvelbė pirmą setą.

Antrosios akistatos dalies aštuntame ir devintame geimuose tenisininkai vienas kitam atidabė savo padavimus ir vėl nukeliavo iki pratęsimo, kurio pabaigoje sėkmingiau sužaidė 71-oji pasaulio raketė.

Lemiamame sete pradėjo ryškėti N.Almagro pranašumas. 30-ies metų ispanas jau trečiame geime pasinaudojo „break point’u“ ir išsaugojo pranašumą. Seto pabaigoje 71-ą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas dar kartą perprato tautiečio padavimus ir įtvirtino savo pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius