Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 24

Fantastiškai padavimus atlikęs Ernestas Gulbis iškovojo pergalę Paryžiuje

Geriausias Latvijos tenisininkas Ernestas Gulbis nugalėjo 42-mis vietomis už save aukščiau reitinge esantį Andreasą Seppį ir pateko į sekantį „Roland Garros“ turnyro etapą. Latvis atliko net 16-a neliečiamų padavimų ir tai jam padėjo laimėti trijų setų kovoje rezultatu 6:3, 7:5, 6:4. Kitame etape jis susitiks su 26-a turnyro rakete Joao Sousa.
Ernestas Gulbis
Ernestas Gulbis / „Scanpix“ nuotr.

E.Gulbis „Didžiojo kirčio“ turnyre Paryžiuje dalyvauja dešimtąjį kartą, o geriausiai jame pasirodė 2014-ais metais, kuomet pateko į varžybų pusfinalį. Tąkart jo kelionę link finalo sustabdė šiuo metu geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius.

Šį sezoną Latvijos atstovas ant grunto dangos žaidė devynis mačus ir iškovojo vos keturias pergales. Barselonos ir Madrido „Masters“ turnyruose jis krito jau pirmame etape, o Romoje lagaminus krovėsi jau po antrojo varžybų rato.

Tarpusavio dvikovose prieš A.Seppį latvis iškovojo jau šeštąją pergalę iš septynių, todėl panašu, kad italui tai itin nepalankus varžovas.

Šiame mače E.Gulbis laimėjo visas savo padavimų serijas, nors varžovas turėjo šešias „break point'o“ galimybes. Latvis atliko net 16-a neliečiamų padavimų ir laimėjo 80 proc. savo pirmųjų kirčių.

Antradienio mačuose pergalę taip pat iškovojo ir Davidas Ferreras. Į pirmąjį reitingo dešimtuką siekiantis sugrįžti ispanas nugalėjo Evgenijų Donskojų rezultatu 6:1, 6:2, 6:0 ir užtikrintai žengė į antrąjį „Roland Garros“ varžybų etapą.

Vietinius sirgalius nudžiugino ir geriausias Prancūzijos tenisininkas Jo-Wilfriedas Tsonga. Jis per dvi valandas rezultatu 6:3, 6:4, 6:4 susitvarkė su Jano-Lennardo Struffo pasipriešinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius